AUTOSTRADA CAPITALEI – Circulatia prin nodul cu Autostrada Soarelui va fi deschisa pana la sfarsitul lunii iulie

Circulatia pe tronsonul dintre DN4 si A2 din sectiunea sudica a Autostrazii Bucurestiului (A0) va fi deschisa pana la sfarsitul lunii iulie, anunta secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu. La inceputul lunii mai, Scriosteanu estima ca acest tronson din A0 urma sa fie dat in trafic pana in luna august.

Cel mai nou nod rutier dintre doua autostrazi din Romania. Santierul Lotului 1 al Autostrazii Bucuresti A0 Sud cuprinde si lucrarile de executie unuia dintre cele mai importante noduri rutiere din Romania, si anume nodul rutier dintre Autostrada Bucurestiului A0 si Autostrada Soarelui A2”, spune secretarul de stat Irinel Irinel Scriosteanu, care a postat imagini VIDEO de pe santier.

Stadiul lucrarilor pentru acesta este urmatorul:

  • a inceput montarea rosturilor de dilatare pe zona bretelelor;
  • a inceput asfaltarea pentru conectarea bretelelor la Autostrada A2;
  • se lucreaza cu mai multe finisoare, atat pe zona pasajului principal, cat si pe zona bretelelor;
  • prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina este deja asfaltata cu primul strat de asfalt;
  • se lucreaza la frezarea asfaltului in proximitatea A2 pentru a se conecta cu bretelele de incarcare-descarcare dintre A2 si A0;
  • Se lucreaza la montarea parapetului, atat pe zona mediana, cat si pe zona laterala;
  • se lucreaza la sistemul de iluminat public.

Acest tronson de autostrada cuprins intre DN4 si A2 (circa 10 km) este urmatorul pe care il vom da in trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presam si sprijinim antreprenorul sa finalizeze lucrarile cat mai repede posibil, estimarea pentru darea in trafic fiind sfarsitul lunii iulie”, spune Scriosteanu.

Potrivit acestuia, sunt sanse ca lucrarile la Autostrada Bucurestiului Sud intre A1 si A2 sa fie finalizate pana la toamna, dar in anumite conditii.

Pe 15 aprilie au fost dati in trafic cei 13 kilometri din Autostrada Bucurestiului (A0), cuprinsi intre DN5 si DN4.

In decembrie anul trecut au fost dati in trafic aproximativ 9 km in A0 Sud, intre DN5 (1 Decembrie/Jilava) si DN6 (Cornetu/ Bragadiru), a informat laacel moment Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector facea parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko. Tot anul trecut, au mai fost finalizati si cei 19 kilometri din lotul 2 al A0 Nord, construiti de UMB, din care au fost dati in circulatie aproape 10 kilometri.

Articolul precedentREABILITAREA PODULUI GRANT – Lucrarile vor fi gata in august, cu un an mai devreme
Articolul următorTRANSPORT MAI SCUMP – Preturile transportului maritim ating noi maxime din cauza cresterii cererii si a tensiunilor geopolitice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.