INVESTITII DE 63,5 MILIOANE EURO IN INFRASTRUCTURA – Doua drumuri judetene importante din Cluj vor fi modernizate

Doua drumuri judetene importante din Cluj vor fi modernizate. Valoarea cumulata a investitiei, cu fonduri europene, este de circa 63,5 milioane euro.

Consiliul Judetean Cluj a aprobat, in cadrul sedintei extraordinare proiectul de hotarare privind modernizarea a doua drumuri judetene:

  • DJ 170B Topa Mica-Aschileu Mic, in lungime de 5,847 km si
  • DJ 103K Rasca – Belis (DN 1R), in lungime de 26,655 km.

De asemenea, au fost aprobati si indicatorii tehnico-economici aferenti acestui proiect finantat din fonduri europene.

Adoptarea acestei hotarari de aprobare a proiectului reprezinta o etapa administrativa necesara semnarii efective a contractului de finantare nerambursabila si realizarii investitiei. In ceea ce priveste drumul judetean 170B, gandit de noi ca o mini-centura a municipiului Cluj-Napoca, acesta va reduce efectiv distanta de deplasare intre Topa Mica si Rascruci cu pana la 15 km! De asemenea, drumul judetean Rasca – Belis e unul de o importanta turistica deosebita, deoarece asigura un acces extrem de facil inspre pitoreasca zona Belis-Fantanele, prin traversarea a cinci localitati montane”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Valoarea totala aprobata a proiectului de modernizare a celor 32,5 km de drum judetean este de 316.696.087 lei, din care finantarea nerambursabila asigurata prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027 se ridica la suma de 287.167.325 lei.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj va aloca suplimentar suma de 23.671.163 lei pentru achitarea cheltuielilor neeligibile, respectiv 5.857.599 lei pentru achitarea procentului de 2% din valoarea eligibila a proiectului, reprezentand partea de cofinantare.

Lucrarile de executie, care se vor derula pe o perioada de maxim 24 de luni pe DJ 170B, respectiv de 36 de luni pe DJ 103K, vizeaza lucrari de modernizare in profunzime, de la fundatia drumului si pana la stratul de uzura din beton asfaltic.

De asemenea, in urma amenajarii, cele doua drumuri judetene vor beneficia de dotari moderne specifice, care vor spori gradul de confort si siguranta al conducatorilor auto si pietonilor: parcari auto, statii de autobuz, trotuare, stalpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, santuri si rigole pavate cu beton, accese la proprietati si drumuri laterale, poduri si podete noi, ecoducte pentru animale, ziduri de sprijin din gabioane, parapeti de siguranta, marcaje si indicatoare rutiere, etc.

 

Articolul precedentLICITATIE CNAIR – Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere cumpara 32 de camioane cu atenuare a socului la impact si alte dotari moderne
Articolul următorCENTURA TIMISOARA-SUD – Ministrul Grindeanu anunta ca proiectul va fi gata inainte de termen. Lucrarile au ajuns la 84%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.