IASUL CERE CENTURA PODU ILOAIEI – Consiliul Judetean Iasi solicita preluarea proiectului Variantei de Ocolire Podu Iloaiei

Consiliul Judetean Iasi solicita preluarea proiectului Variantei de Ocolire Podu Iloaiei. Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a facut o vizita de lucru la Podu Iloaiei, alaturi de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, si de primarul Ioan Alexa.

Cu acest prilej au fost stabiliti pasii necesari pentru ca proiectul Centurii Podu Iloaiei sa fie preluat pentru executie de ADI “Iasi Infrastructura”, alaturi de alte patru proiecte necesare pentru fluidizarea traficului, in special in zona metropolitana.

Ne dorim cu adevarat sa preluam proiectul variantei de ocolire a orasului Podu Iloaiei la Consiliul Judetean Iasi si sa il putem implementa. Asa cum am demonstrat cu Aeroportul, cu Spitalul pentru Copii, cu reteaua de drumuri judetene, Consiliul Judetean are capacitatea administrativa de a duce la bun sfarsit un astfel de proiect. Am primit garantiile ca transferul se va face cat de curand si vom putea incepe sa construim centura la Podu Iloaiei, care este cea mai buna solutie pentru descongestionarea traficului pana cand va ajunge autostrada A8”, a declarat presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.

Potrivit CJ Iasi, autoritatile locale vor sa preia implementarea mai multor proiecte de infrastructura pentru ca iesenii sa beneficieze in cel mai scurt timp de ele.

Centura orasului Podu Iloaiei reprezinta practic gura noastra de oxigen, pana vom ajunge sa circulam pe Autostrada A8 de la Iasi pana la Pascani. O a doua gura de oxigen foarte importanta pentru Iasi o reprezinta proiectul de Centura de la Capat Dacia pana la Rond Uricani, pentru care Studiul de Fezabilitate este in lucru la DRDP Iasi de cinci ani. Am facut apel la Ministerul Transporturilor sa insiste ca DRDP Iasi sa isi faca treaba, pentru ca este inadmisibil ca SF-ul sa nu fie gata, desi termenul de finalizare era 24 de luni. Nu tine de Consiliul Judetean traficul din Podu Iloaiei, nu din cauza Consiliului Judetean avem blocaje la Letcani sau in alte parti. Ceea ce face Consiliul Judetean Iasi este sa vina in sprijinul statului roman, adica al Ministerului Transporturilor, sa faca lobby pentru ca un Studiu de Fezabilitate sa nu dureze cinci ani, cum este cel pentru Capat Dacia – Rond Uricani. Vrem sa preluam noi implementarea acestor proiecte de infrastructura pentru ca iesenii sa beneficieze in cel mai scurt timp de ele”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Pe langa Varianta de Ocolire Podu Iloaiei, Consiliul Judetean Iasi a cerut Ministerului Transporturilor incheierea unor acorduri de parteneriat care sa faciliteze realizarea prin ADI Iasi Infrastructura a Variantei de Ocolire Harlau, Variantei de Ocolire Iasi Est (Vaslui – Iasi – A8- Aeroportul Iasi-SRU-DN24), si a drumului de legatura Uricani – Letcani Vest.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a facut, de asemenea, demersuri la Ministerul Transporturilor si pentru accelerarea implementarii proiectului Autostrazii A8.

Am primit garantia ca la finalul lunii iunie sau inceputul lunii iulie vom avea Studiul de Fezabilitate aprobat, cu tot cu Acordul de mediu. Acest lucru ne da speranta ca in luna august vor fi scoase la licitatie contractele de proiectare si executie. Practic, insa, primul kilometru din Autostrada A8, de pe teritoriul judetuluI Iasi, va fi scos la licitatie in luna iunie, cand vom avea licitatia pentru Podul de la Ungheni, care prevede si legatura de un kilometru cu restul Autostrazii A8”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

Articolul precedentCENTURA TIMISOARA-VEST – Cinci oferte au fost depuse pentru constructia centurii Timisoara Vest de aproape 14 km. Drumul va costa peste 1,69 miliarde lei fara TVA
Articolul următorCALE FERATA REABILITATA CU 11 MILIARDE DE LEI – Guvernul aloca bani pentru reabilitarea liniei de cale ferata Focsani-Roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.