AUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV – Guvernul a reaprobat indicatorii pentru sectorul Cristian – Codlea din Autostrada Bucuresti-Brasov. Tronsonul de 5,182 km va costa 879,8 milioane lei

Guvernul a reaprobat marti, la propunerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, indicatorii pentru sectorul Cristian – Codlea din Autostrada Bucuresti-Brasov. Acest demers este necesar ca urmare a revizuirii si completarii Studiului de Fezabilitate din 2006 aferent Sectorului 5 Cristian – Ghimbav precum si modificarea anexei nr. 5 la Hotararea Guvernului nr. 507/2006 pentru aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici ai obiectivului de investitii „Autostrada Bucuresti-Brasov km 0+000 – 173+300”, respectiv Sectorul 5 Cristian – Ghimbav, inclusiv cu redenumirea locatiei de final, respectiv in zona Municipiului Codlea, anunta Executivul.

Potrivit actului normativ aprobat, lungimea traseului este de 5,182 km iar latimea platformei este de 26 de metri.

Valoarea investitiei a fost stabilita la 879,8 milioane lei, finantarea fiind asigurata din fonduri externe nerambursabile Programul Transport (P.T.) 2021-2027 si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

Pas important pentru constructia unui nou sector din Autostrada Ploiesti-Brasov (A3)! Am aprobat astazi, in sedinta de Guvern, indicatorii tehnico – economici pentru sectorul de Autostrada Cristian- Ghimbav (in zona Municipiului Codlea). Valoarea alocata pentru constructia celor 5,18 km este de 879,89 milioane de lei (inclusiv TVA), suma alocata prin Programul Transport (PT) 2021-2027”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Constructia acestui nou sector este estimata la 24 de luni, dupa semnarea contractului, adauga Sorin Grindeanu.

Pe sectorul Cristian- Ghimbav care se va adauga sectiunii Rasnov- Cristian (6,3 km) aflata deja in circulatie se vor construi inclusiv:

– 1 pod peste raul Barsa

– 1 pasaj peste autostrada, pe DJ 112B

– 2 pasaje pe bretelele nodurilor Cristian si Codlea

– 2 noduri rutiere: Nod Cristian (km 107+740) la intersectia autostrazii existente Rasnov- Cristian cu DN 73G si Nod Codlea (km 111+544) la intersectia autostrazii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Ministerul Dezvoltarii a aprobat pe 29 aprilie 2024 indicatorii tehnico-economici pentru lotul de Autostrada Cristian-Codlea al A 3 Ploiesti-Brasov, iar proiectul de Hotarare de Guvern, ultimul pas inainte de lansarea licitatiei pentru executie, a ajuns pe masa Executivului pentru aprobare. La finalul lunii aprilie, premierul Marcel Ciolacu anunta in Parlament o sedinta de Guvern la Brasov pentru avizarea lotului de 5 kilometri dintre Cristian si Codlea.

Articolul precedent”DRUMUL MORTII” VA FI EXTINS LA PATRU BENZI – DN 25, cel mai aglomerat drum din judetul Galati, va fi extins la patru benzi si modernizat
Articolul următorDRUM REABILITAT SPRE STRANDURI TERMALE – Un tronson de 12,5 km spre spre Manastirea Teghea si strandurile termale a fost reabilitat cu 30 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.