200 KM DE COVOARE ASFALTICE – Judetul Arad a ajuns la 875 km de drumuri modernizate si 200 de kilometri de covoare asfaltice, in ultimii opt ani. Se pregateste modernizarea a 67,5 km de drumuri

Judetul Arad a ajuns la peste 200 de kilometri de covoare asfaltice, in ultimii opt ani, care intregesc cei 644 de kilometri de drumuri modernizate sau aflate in curs de modernizare. Iar procesul de modernizare a drumurilor judetene va continua cu inca 20 de kilometri de covoare asfaltice, dar si cu proiectul strategic de asfaltare a 70 de kilometri de drumuri in nordul judetului.

Astfel, totalul drumurilor judetene innoite de Consiliul Judetean Arad in ultimii ani ajunge la aproximativ 875 km, o performanta incredibila pentru o administratie publica din Romania!”, spune presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca.

De asemenea, a inceput asternerea covorului asfaltic pe tronsonul de drum dintre Bocsig (de la intersectia cu DN 79) si Beliu. Pe acest tronson se realizeaza legatura cu nordul judetului, zona Beliu-Hasmas-Carand.

In afara tronsonului Bocsig-Beliu, vor mai fi asfaltate urmatoarele drumuri: DN 7-Semlac, interiorul comunelor Semlac si Seitin, interiorul satului Madrigesti, Salistea-Carand si interiorul comunei Gurahont pana la drumul national 79A.

Asternerea covoarelor asfaltice, cat si intretinerea drumurilor, estetica rutiera, montarea indicatoarelor si a parapetelor sunt realizate din fondurile Consiliului Judetean Arad, afirma Cionca.

La randul sau, Razvan Cadar, vicepresedintele CJ Arad, a anuntat recent ca se construieste reteaua rutiera din nordul judetului, pentru care autoritatile locale au finantare pentru 67,5 km de drumuri.

Ne tinem promisiunea fata de aradeni si am mai facut un pas inainte pentru acest proiect. Obiectivul strategic al Consiliului Judetean privind infrastructura rutiera are finantare din fonduri europene!”, spune Cadar.

Astfel, la sediul Consiliului Judetean a fost semnat proiectul privind modernizarea a 67,5 km.

Tronsoanele care fac parte din acest proiect sunt urmatoarele:

– Sepreus-Cermei – 7 km;

– Cermei-Beliu – 10 km;

– Sicula-Gurba-Cermei – 14,5 km;

– Cermei-Berechiu-limita judet Bihor – 16 km;

– Misca-Apateu-Berechiu – 20 km.

Intregim proiectul strategic cu drumul Seleus-Sicula, inclusiv pod peste Crisul alb, realizat din fondurile proprii ale Consiliului Judetean Arad!”, mai spune reprezentantul CJ Arad.

 

Articolul precedentDRUM REABILITAT SPRE STRANDURI TERMALE – Un tronson de 12,5 km spre spre Manastirea Teghea si strandurile termale a fost reabilitat cu 30 milioane lei
Articolul următorTRAFIC FLUIDIZAT IN JUDETUL PRAHOVA – Sapte pasaje pietonale subterane vor fi construite pe DN 1, DN 1A si DN 1B

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.