LICITATII PENTRU DRUMURILE DIN BRASOV – CJ Brasov asteapta oferte pentru lucrari la infrastructura rutiera din Tara Fagarasului

Administratia publica judeteana din Brasov desfasoara in prezent doua proceduri de achizitie pentru importante lucrari la infrastructura rutiera din Tara Fagarasului, a caror finantare este asigurata din bugetul local al judetului Brasov pe anul in curs. Au fost publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice documentatiile pentru realizarea urmatoarelor obiective:

  • Reabilitare DJ 103D Vistea de Jos (DN 1) – Vistea de Sus, km 0+000–5+106”, cu termen final pentru depunerea ofertelor stabilit in data de 23 aprilie;
  • PT + Executie fundatii Pod DJ 105 km 0+660 in localitatea Voila”, pentru care autoritatea contractanta a prevazut data de 24 aprilie ca termen pentru primirea documentatiilor din partea operatorilor economici.

Prima procedura are in vedere reabilitarea drumului judetean DJ 103D pe tronsonul situat intre localitatile Vistea de Jos si Vistea de Sus, incluzand realizarea structurii rutiere, refacerea suprafetei carosabile, a acostamentelor, trotuarelor si drumurilor laterale, realizarea scurgerii apelor pluviale, refacerea podetelor transversale, podetelor la drumurile laterale si de acces, precum si construirea unui pod nou. Lucrarile vor cuprinde si realizarea elementelor de siguranta a circulatiei, respectiv marcaje longitudinale, transversale si indicatoare stalpi rutieri noi.

Executia lucrarilor se va face in conformitate cu Proiectul Tehnic elaborat de catre SC Different Action SRL, care este parte integranta a caietului de sarcini.

Acest tronson de drum este important atat pentru locuitorii din satul Vistea de Sus, care vor dispune de o conexiune rutiera modernizata cu centrul administrativ al comunei Vistea si cu Drumul National 1, cat si pentru accesul vizitatorilor spre zona turistica de la poalele Muntilor Fagaras”, arata Consiliul Judetean Brasov.

In lungime de 5,106 km, segmentul rutier porneste din DN 1, strabate intravilanul si extravilanul localitatii Vistea de Jos si se termina la intrarea in satul Vistea de Sus, la intersectia cu drumul judetean DJ 104A, supranumit „Drumul de sub munte”, care a fost modernizat de Consiliul Judetean Brasov printr-un proiect cu fonduri europene.

Valoarea totala estimata a acestei achizitii este de 24.755.911,72 lei (fara TVA). Bugetul include cheltuielile privind amenajarea terenului si aducerea lui la starea initiala, relocarea si protectia retelelor de utilitati publice, organizarea de santier si lucrarile propriu-zise de constructii si instalatii.

Cea de-a doua procedura se refera la atribuirea contractului pentru elaborarea Proiectului Tehnic si executia fundatiilor viitorului pod peste Olt, situat pe drumul judetean DJ 105, in localitatea Voila, obiectiv pe care Consiliul Judetean Brasov il implementeaza cu finantare din PNDL – Etapa a II-a, in vederea asigurarii conexiunii rutiere cu Baza NATO de la Cincu.

Dupa demolarea vechiului pod, realizata prin implozie in 22 septembrie 2023, executivul CJ Brasov a comandat doua expertize, avand in vedere deteriorarea structurii fundatiilor initiale. Expertiza tehnica a solutiilor de proiectare si cea geotehnica privind executia lucrarilor au dat ca singura solutie necesitarea construirii unor fundatii noi, „indirecte, pe piloti din beton armat solidarizati la partea superioara cu radiere de beton armat”. Astfel, in amplul proiect investitional de edificare a unui pod nou peste Olt, autoritatea judeteana si-a asumat realizarea din fonduri proprii a fundatiilor, in conditiile in care structurile temeliei initiale devenisera inutilizabile.

Valoarea totala estimata a achizitiei este de 9.554.376 lei (fara TVA), incluzand servicii de proiectare si asistenta tehnica – 236.124 lei (fara TVA), organizarea de santier – 140.000 lei (fara TVA) si executia lucrarilor, evaluata la suma de 9.178.252 lei (fara TVA).

Conform caietului de sarcini, noile fundatii ar trebui finalizate pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an. Dupa receptionarea lucrarilor, autoritatea publica judeteana va transmite antreprenorului Con-A SRL ordinul de reincepere a contractului pentru continuarea si finalizarea constructiei noului pod situat la iesirea din localitatea Voila.

„In acest an avem la dispozitie un buget judetean axat pe dezvoltare si deja am inceput sa punem in opera proiectele pe care le-am cuprins ca prioritati in lista de investitii a Consiliului Judetean pe anul 2024. Este si cazul acestor obiective, pentru care la finele saptamanii trecute am lansat procedurile de achizitie. Ne propunem sa alocam fonduri pentru modernizarea infrastructurii de drumuri din Tara Fagarasului, deoarece investitiile de acest tip aduc dezvoltare si prosperitate in sanul comunitatilor locale. Nu neglijam nici celelalte zone ale judetului, Tara Cohalmului – Rupea si Tara Barsei, unde avem in diverse stadii de implementare proiecte similare care, odata realizate, vor imbunatati din punct de vedere economico-social viata concetatenilor nostri. Lucram pe multiple planuri si urmarim indeaproape implementarea investitiilor finantate atat cu fonduri europene, cat si cu fonduri guvernamentale, respectiv locale, astfel incat acestea sa aduca beneficiile pe care le asteapta locuitorii judetului nostru”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban.

Articolul precedentDRUMURI MODERNIZATE IN MOLDOVA – Se modernizeaza infrastructura rutiera care leaga judetele Iasi, Neamt si Vaslui
Articolul următorLUCRARI PE DRUMURILE DIN CLUJ – Autoritatile din judetul Cluj incheie 11 contracte pentru lucrari de intretinere a 60 de km de drumuri judetene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.