REABILITAREA DRUMULUI SUCEAVA-DOLHASCA – Lucrarile se apropie de final. Investitia este de 63 milioane de euro

Lucrarile de reabilitare a drumului judetean ce leaga Suceava de Dolhasca se apropie de final, intrand in ultimele trei luni, sustine presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

Am fost din nou printre muncitori, printre constructori, pe santierul drumului judetean ce leaga Suceava de Dolhasca. Va pot spune inca de pe acum ca s-au mobilizat foarte bine constructorii. Se toarna asfalt in zona Luncusoara – Udesti, iar in felul acesta se rezolva problema prafului pentru locuitorii din zona. De asemenea se toarna asfalt intre Udesti si Liteni. La Liteni se lucreaza si in zona sensului giratoriu din centrul orasului, sens giratoriu amenajat de primarul Tomita Onisii”, a declarat Flutur.

Acest proiect are o valoare de 63 milioane de euro, din care 30 milioane de euro bani europeni, cealalta parte fiind bani din bugetul CJ Suceava.

Constructorii m-au anuntat ca, avand in vedere stadiul lucrarilor in zona Ipotesti – Bosanci, vor turna asfalt masiv si pe aceasta ruta. A fost o perioada de disconfort pentru populatie, dar mobilizarea din ultima perioada a firmelor de constructii ma face sa fiu optimist si sa spun ca in urmatoarele 3 luni de zile lucrarile se vor apropia de final”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean Suceava.

Cu o lungime de 75 km, drumul deserveste o populatie circa 137.000 de locuitori. Proiectul are 11 poduri din care 6 noi si 5 reabilitate, dintre care cele de la Dolhasca si Darmanesti traverseaza raurile Siret si respectiv Suceava.

Sunt peste 1.600 de intrari in curtile oamenilor care au acces la drumul judetean. Avem prevazute 19 statii de transport public unde vor opri autobuzele si microbuzele care transporta pasageri de pe raza judetului Suceava. Vom avea 2 km de liziera, perdele de protectie impotriva viscolului, foarte multe lucrari de arta, santuri, santuri cu rigola dalata, ziduri de sprijin si parapete”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

Termenul final la care s-a angajat constructorul este 15 august 2024.

Articolul precedentCFR MODERNIZEAZA GARILE – CFR investeste 47,52 milioane lei pentru modernizarea garilor Rosiori Nord, Caracal si Filiasi
Articolul următorDRUMURI MODERNIZATE IN MOLDOVA – Se modernizeaza infrastructura rutiera care leaga judetele Iasi, Neamt si Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.