DRUM DE MARE VITEZA, IN CONSULTARE PUBLICA – CNAIR are doua variante de traseu pentru drumul Filiasi – Drobeta-Turnu Severin

CNAIR a initiat consultarea publica privind traseul drumului de mare viteza Filiasi – Drobeta-Turnu Severin. CNAIR pune in dezbatere doua variante de traseu agreate.

Drumul de mare vitea Filiasi – Drobeta-Turnu Severin este un nou drum de categoria I, de aproximativ 82 km, ale carui variante de traseu sunt situate pe amplasamentul unitatilor teritorial – administrative ale judetelor Dolj si Mehedinti.

Toti cei interesati sunt invitati sa completeze un formular (pana in data de 8 aprilie 2024, ora 23:59) si sa consulte variantele de traseu care au fost alese in urma finalizarii Analizei Multicriteriale a variantelor de traseu – Etapa I.

Procesul de consultare publica se va desfasura timp de o saptamana, de luni, 1 aprilie 2024, pana luni, 8 aprilie 2024 la ora 23:59.

Amintim faptul ca procesul de consultare publica reprezinta un element necesar in implementarea acestui proiect de infrastructura ce inglobeaza multiple beneficii pentru comunitatile locale si regionale, precum si dezvoltarea economiei nationale.

Drumul de mare viteza Filiasi – Drobeta-Turnu Severin va reduce timpii de calatorie in regiune, sporind gradul de siguranta rutiera si degrevand orasele Filiasi si Drobeta-Turnu Severin, precum si comunitatile invecinate de congestiile din trafic”, precizeaza CNAIR.

Informatiile despre acest proiect de infrastructura sunt disponibile la urmatoarele link-uri:

  • Link Brosura:

https://cloud.andnet.ro/index.php/s/brosura-DMV-Filiasi-Drobeta

  • Link planuri:

https://cloud.andnet.ro/index.php/s/planuri-dmv-Filiasi-Drobeta

  • Formular:

https://cloud.andnet.ro/index.php/apps/forms/s/yaeYyqayr8zEAzP6Ewz3xyog

Pentru Drumul de viteza Filiasi – Drobeta-Turnu Severin, in circa un an s-au creionat doua variante de traseu.

CNAIR a semnat, in data de 9 iunie 2023, cu Asocierea S.C. D P CONSULT S.A. – S.C. EXPLAN S.R.L. – S.C. GEOLOGIC SITE S.R.L. – SCA TEAHA&FÜZESI, contractul de servicii pentru ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU ”DRUM DE MARE VITEZA FILIASI-DROBETA TURNU SEVERIN”.

Valoarea contractului de servicii este de 21.053.116,64 lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata din Fonduri Europene Nerambursabile in cadrul Programului Transport (PT).

Ordinul de incepere a fost emis in data de 12.07.2023, iar termenul de realizare pentru studiul de fezabilitate este de 18 luni.

Scopul proiectului il reprezinta elaborarea documentatie aferenta Studiului de fezabilitate pentru ”Drum de mare viteza Filiasi – Drobeta-Turnu Severin”, astfel incat sa corespunda exigentelor actuale din domeniul infrastructurii rutiere de transport.

 

Articolul precedentCFR MARFA ISI VINDE ACTIVELE – CFR Marfa vinde Hotelul Express din Predeal, de 3 stele, cu 15 milioane de lei plus TVA
Articolul următorMOMENT ISTORIC LA AEROPORTUL DIN IASI – Un nou terminal a fost inaugurat la Aeroportul din Iasi, care va deveni al doilea ca marime din tara

1 COMENTARIU

  1. Din ce am văzut varianta 1cu traseul pe zona Strehaia este mai scurt cu 12 km având total 70 km față de varianta 2 care are 82 km ce-a ce eu consider că are importanță atât financiară cât și de timp pentru realizare. Mulțumesc că mi-a fost dată posibilitatea să-mi exprim o părere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.