O NOUA CENTURA ESTE GATA – La vara se deschide circulatia pe Centura de Sud Timisoara. Stadiul fizic al lucrarilor depaseste 70%

In aceasta vara se deschide circulatia pe Centura de Sud a orasului Timisoara, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Stadiul fizic al lucrarilor a trecut de 70%.

Vesti bune pentru timisoreni! In aceasta vara se deschide circulatia pe Centura de Sud Timisoara. Stadiul fizic al lucrarilor a trecut de 70%, iar constructorul roman este foarte bine mobilizat in santier, pe toti cei 25,69 de km. Si proiectul Centurii de Vest Timisoara (14 km) merge intr-o directie buna. Pe data de 29 martie se vor depune ofertele pentru constructia acesteia, iar dupa semnarea contractului lucrarile trebuie finalizate in 30 de luni (6 luni proiectare si 24 de luni executie)”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, prezent la Timisoara intr-o vizita de lucru.

Contractul pentru finalizarea lucrarilor la Varianta Ocolitoare Timisoara Sud a fost semnat pe 27 iunie 2023. Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL, firmele de constructii detinute de familia Umbrarescu, a fost desemnata in urma cu trei saptamani castigatoarea contractului pentru finalizarea lucrarilor pe centura Timisoara Sud.

Constructorul roman are la dispozitie 383,84 milioane de lei (fara TVA) si 12 luni pentru finalizarea lucrarilor.

La data rezilierii contractului anterior (in decembrie 2022), semnat cu un constructor italian, progresul fizic al lucrarilor era de 58,26%.

In decembrie 2022, CNAIR a reziliat contractele cu constructorul italian Tirrena Scavi, motivand slaba mobilizare si incapacitatea financiara a antreprenorului de a continua proiectele pe care le derula. La momentul rezilierii contractului anterior cu constructorul italian, stadiul fizic al lucrarilor era de 58,26%.

Mobilizarea pe santier a fost deficitara pe tot parcursul anului 2022, dupa cum spuneau reprezentantii CNAIR la momentul rezilierii contractului.

Pe traseul cu o lungime de 25,69 de km, castigatorul trebuie sa finalizeze in 12 luni lucrarile care au ramas de executat la momentul rezilierii contractului anterior:

– trei poduri

– noua pasaje

– patru noduri rutiere

– cinci intersectii la nivel

– doua parcari de scurta durata.

Finantarea lucrarilor va fi asigurata prin Programul Transport 2021-2027.

Articolul precedentDRUMUL CE LEAGA ORADEA DE AUTOSTRADA TRANSILVANIEI ESTE GATA – Drumul de legatura Oradea – Autostrada Transilvania, va fi inugurat pe 28 martie
Articolul următorTERMINAL DE 100 MILIOANE EURO – Noul terminal de la Aeroportul Iasi se va deschide pe 31 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.