DEX DAT IN TRAFIC – Drumul Expres DEx 16, care face legatura intre Centura Oradea si Autostrada A3, se deschide luna aceasta

Drumul Expres DEx 16, care face legatura intre Centura Oradea si Autostrada A3, se deschide luna aceasta. Lucrarile au ajuns la 96%, anunta directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Acest proiect major pentru Oradea si pentru toti soferii care vor sa treaca vama Bors va fi, probabil, prima inaugurare importanta din 2024 pe infrastructura rutiera.

Circulatia pe Dex 16 (Oradea-A3) se deschide luna aceasta (martie 2024)! Pe cei 18,96 de km lucrarile au ajuns la 96%. Proiectul cu o valoare de 545,9 milioane de lei (fara TVA), finantat prin fonduri europene nerambursabile, a fost construit in termenul contractual”, a scris directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pe contul sau de Facebook.

Acesta a postat si un VIDEO de pe santierul viitorului drum expres.

Cristian Pistol nu ofera o data exacta pentru inaugurarea drumului. Insa inaugurarea ar putea veni chiar de marea sarbatoare ortodoxa a Bunei Vestiri, in 25 martie, chiar inainte de weekend-ul Pastelui Catolic (29-31 martie).

13 km din cei 19 km sunt pe profil de drum expres vertiabil, iar alti 6 pe profil de drum european cu 4 benzi.

Si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat, pe TikTok, ca se deschide in scurt timp, drumul de legatura Centura Oradea (Giratie Calea Sintrandrei) – Autostrada A3 (Biharia).

Antreprenorul austriac Strabag lucreaza pe ultima suta de metri la pus in opera doar elementele de siguranta si semnalizare, precum marcaje, indicatoare, parapete de protectie, iluminat, dar si la amenajari in afara partii carosabile.

Articolul precedentLICENTE NOI PENTRU TAXIURI – Primaria Bucuresti a lansat procedura de atribuire a 3.780 de autorizatii taxi Care sunt criteriile de departajare
Articolul următorO SINGURA OFERTA DEPUSA – LOT Polish Airlines a depus oferta pentru operarea zborurilor Oradea – Varsovia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.