AVANS PE LOTUL 3 DIN AUTOSTRADA A0 – Aktor a inceput montarea grinzilor pasajului de la nodul dintre A0 si A1

Firma Aktor, constructorul lotului 3 Bragadiru – Joita al Autostrazii Bucuresti Sud, a inceput montarea grinzilor pasajului de la nodul dintre A0 si A1.

Anuntul a fost facut de directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, care afirma ca firma greaca Aktor continua montarea tablierului metalic pe deschiderea 3 de pe calea 2, iar saptamana viitoare vor fi montate si grinzile pe deschiderea 1 (ambele cai) ale acestui pasaj.

Sectorul de drum construit de Aktor este de o importanta majora, acesta asigurand fluidizarea traficului in zona.

Constructorul isi mentine angajamentul de a deschide a circulatia intre A1 si Bragadiru (jonctiunea cu lotul 2) in luna august a acestui an.

Aktor a inceput astazi montarea grinzilor pasajului de la nodul dintre A0 si A1. In acest moment sunt lansate cele 3 tabliere ale deschiderii 3 (pe calea 1) a pasajului situat pe lotul 3 al A0 Sud. Maine, constructorul grec continua montarea tablierului metalic pe deschiderea 3 de pe calea 2. Saptamana viitoare vor fi montate si grinzile pe deschiderea 1 (ambele cai) ale acestui pasaj”, spune Cristian Pistol.

Deocamdata operatiunile pentru montarea acestor grinzi nu presupun inchiderea circulatiei pe A1.

Pistol a postat si un video de la fata locului, aici.

In paralel se lucreaza la finalizarea devierilor de pe A1 astfel incat sa poata fi inceputa montarea grinzilor pe deschiderea centrala a acestui pasaj aflat pe A0 intre localitatile Ciorogarla si Joita. Constructorul isi mentine angajamentul de a deschide a circulatia intre A1 si Bragadiru (jonctiunea cu lotul 2) in luna august anul acesta (2024)”, spune seful CNAIR.LOTIL 3

La randul sau, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, arata ca operatiunea se desfasoara cu 2 macarale in tandem.

De data aceasta, pe santierul Lotului 3 Sud al Autostrazii Bucurestiului A0, asa cum am anuntat saptamana trecuta, minunea chiar se intampla – antreprenorul s-a tinut de cuvant si a inceput ridicarea grinzilor tablierului metalic aferent pasajului principal de la intersectia A0 cu A1. Operatiunea se desfasoara cu 2 macarale in tandem, prima deschidere a pasajului pe care se monteaza grinzile fiind cea de pe partea stanga a sensului de mers Bucuresti – Pitesti, iar la montarea acestora la deschiderea peste A1, in aproximativ 10-14 zile, va fi nevoie de devierea traficului pe bretele provizorii”, spune secretarul de stat.

Lotul 3 al A0 Sud leaga DN6, in zona Bragadiru – Cornetu, pana la A1, in zona localitatilor Ciorogarla – Dragomiresti Vale (inclusiv nodul rutier dintre A0 si A1) si are o lungime de 18 km.

Articolul precedentAVIZE PENTRU O AUTOSTRADA SI UN DRUM DE MARE VITEZA – Autostrada Pascani-Suceava si drumul Craiova-Targu Jiu primesc ultimele avize inainte de aprobarea in Guvern
Articolul următorLICITATIE PENTRU DRUMURILE DIN IASI – Lucrari de peste 17 milioane lei vor fi scoase de DJADP la licitatie pentru doua drumuri judetene din Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.