LUCRARI DE MODERNIZARE CU FONDURI EUROPENE – Cei 35 de kilometri ai drumului judetean DJ 106 B, din judetul Sibiu, au fost reabilitati. Costul proiectului: peste 150 milioane de lei

Inca un drum finalizat din fonduri europene. DJ 106 B Sura Mica – Ocna Sibiului – Loamnes – Tapu are 35 de kilometri modernizati „ca la carte”, a anuntat Consiliul Judetean Sibiu. In 26 de luni, toti cei 35 de kilometri ai DJ 106 B, care leaga comuna Sura Mica de localitatea Tapu, au fost reabilitati de Consiliul Judetean Sibiu, printr-o investitie de 150,35 milioane de lei.

Nu doar suprafata drumului a fost modernizata, de importante beneficii bucurandu-se si locuitorii satelor tranzitate de drumul judetean, carora le-au fost amenajate trotuare si accese catre proprietati. In plus, drumul a devenit mai sigur intrucat suprafata de rulare a fost marita cu 0,5 m pe fiecare directie de deplasare, au fost inlocuite sistemul de lise, parapetele metalice si sistemul semnalizare, iar terenul a fost consolidat in zonele cu risc de alunecare”, a explicat CJ Sibiu.

Principalele lucrari executate sunt:

reabilitarea fundatiei si turnarea de covor asfaltic pe 35 de km

– construirea a 2 poduri noi

– reabilitarea a 5 poduri existente

– amenajarea a 141 de accese spre drumurile laterale

amenajarea a 659 de accese catre proprietati

13.700 mp de trotuare

– relocarea de retele de utilitati publice: gaz metan, distributie energie electrica

– rigole carosabile, in interiorul localitatilor – 11,5 km

33,4 km santuri betonate si din pamant, pentru preluarea apelor pluviale

Lucrari de consolidare:

– foraje ce au acumulat 3,4 km

– montarea a 297 de piloti de stabilizare, din beton armat

– realizarea de blocaje din piatra impanata (8.700 mc)

– ziduri de sprijin pe o lungime de 1,8 km

– 6,8 km de lucrari de drenaj

Durata medie de deplasare pe drumul reabilitat a scazut cu 30%, acesta fiind deja preferat de cei care calatoresc din Sibiu in directia Blaj, renuntand la „clasica” varianta care trecea prin Copsa Mica.

Prin aceasta investitie nu am construit doar un drum, ci am reusit sa imbunatatim si conditiile de trai pentru oamenii din Sura Mica, Loamnes, Hasag, Sorostin si Tapu. Acum au trotuare, accese imbunatatite catre case si gradini, rigole pentru preluarea apelor pluviale. Am avut intalniri in teren cu multi dintre acestia si, impreuna cu colegii din echipa de proiect si cu constructorul, am gasit acele solutii care sa le aduca un plus de confort oamenilor, respectand totodata normele de siguranta rutiera”, a declarat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean Sibiu.

Lucrarile de modernizare au fost executate de catre SC „Drumserv” SA Targu Mures, banii fiind asigurati din finantarile europene nerambursabile obtinute de Consiliul Judetean Sibiu prin Programul Operational Regional 2014-2020, din fonduri nationale nerambursabile si din bugetul local al Judetului Sibiu.

In domeniul infrastructurii rutiere judetene, se afla in curs de executie lucrarile de reabilitare a drumului judetean DJ 141C, de la limita cu judetul Alba, la Brosteni si Bogatu Roman, care vor fi finalizate in vara acestui an.

De asemenea, vor incepe lucrarile de modernizare a drumului judetean DJ 106 G, Miercurea Sibiului – Apoldu de Jos – Ludos – Gusu – Dealul Bogatului, precum si proiectarea pentru reabilitarea DJ 106 E, Cristian – Jina.

Articolul precedentDRUM LARGIT LA PATRU BENZI – S-a semnat contractul pentru DN 79. Investitia depaseste 20 milioane lei cu TVA
Articolul următorINVESTITIE IN CALEA FERATA GARA DE NORD-AEROPORT – Lucrarile la linia care leaga Bucuresti Nord de Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti vor costa 1,5 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.