LUCRARI LA AEROPORT – Pista aeroportul din Astana va refacuta. Se estimeaza 14 milioane de pasageri anual

Terminals Holding Group intentioneaza sa inceapa lucrarile de reconstructie a aeroportului din Astana, capitala Kazahstanului, in martie, si sa le finalizeze in primavara anului viitor. Investitia a fost anuntata de ministrul adjunct al transporturilor, Talgat Lastayev.

Astfel, renovarea pistei de pe Aeroportul International Astana este programata sa inceapa la sfarsitul lunii martie 2024, relateaza QazMonitor, citand Ministerul Transporturilor.

Aeroportul a organizat o intalnire cu privire la renovarea planificata, cu participarea agentiilor si organizatiilor guvernamentale relevante. Intalnirea a fost prezidata de viceministrul Transporturilor, Talgat Lastayev.

Potrivit ministerului, reconstructia pistei aeroportului, lansata in urma cu 20 de ani, a fost una dintre sarcinile principale in momentul transferarii aeroportului catre managementul investitorului strain. Reconstructia pistei va imbunatati siguranta zborului si va contribui la cresterea potentialului de tranzit al aeroportului. Se preconizeaza dublarea numarului de pasageri pana la 14 milioane anual. Aeroportul deserveste, in medie, peste 200 de zboruri zilnic.

In cadrul discutiilor, partile au subliniat ca renovarea este o sarcina cheie si prioritara, deoarece aeroportul a fost plasat sub managementul investitorului strain, compania de logistica Terminals Holding din Emirate. Actuala pista a aeroportului a fost pusa in functiune in urma cu doua decenii, iar pana acum s-au efectuat doar reparatii la surpafata.

Proiectul va fi finantat privat de investitor si este programat sa fie finalizat in primavara anului 2025.

Articolul precedentNOUTATI DESPRE CENTURA CAPITALEI – Doua loturi ale A0 Sud vor fi finalizate in acest an. S-a montat prima grinda pe Lotul 3 Sud
Articolul următorMICROBUZE ELECTRICE LA SATE – Licitatie pentru 26 de microbuze electrice pentru scolile din satele din judetul Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.