INVESTITII IN GARILE NUCET, TARGOVISTE SI VIDELE – 75 de milioane de lei pentru modernizarea instalatiilor de semnalizare feroviara din garile Nucet si Targoviste. Peste 8 milioane lei pentru gara Videle

75 de milioane de lei din PNRR vor fi investiti in modernizarea instalatiilor de semnalizare feroviara din statiile de cale ferata Nucet si Targoviste. Comitetul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a avizat favorabil documentatia pentru modernizarea instalatiilor de semnalizare feroviara din statiile Nucet si Targoviste, o investitie finantata din fonduri nerambursabile PNRR.

Valoarea totala a programului de modernizare a instalatiilor de semnalizare din statiile Nucet si Targoviste este de 75,13 milioane lei, fara TVA, iar durata de implementare va fi de 18 luni, pentru elaborarea proiectului tehnic si executia lucrarilor”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu.

Principalele beneficii ale programului de centralizare a instalatiilor de semnalizare feroviara si integrarea acestora in centre de management ale traficului sunt:

  • cresterea gradului de siguranta feroviara
  • optimizarea capacitatii de exploatare a sectoarelor feroviare
  •  reducerea cheltuielilor aferente intretinerii

Aceste lucrari vor contribui nu doar la maximizarea sigurantei feroviare, dar si la cresterea vitezei de circulatie a trenurilor pe raza celor doua statii, prin inlocuirea instalatiilor de semnalizare existente cu instalatii de centralizare electronica”, a adaugat Savoiu.

De asemenea, CFR a anuntat pe 23 ianuarie 2024 ca a fost semnat contractul pentru modernizarea garii din Videle, prin Programul Transporturi.

Sucursala Regionala CF Bucuresti si Asocierea CMA Construct Development SRL – SC Velmanit Impex SRL au semnat un contract de 8,74 milioane lei fara TVA pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a garii din Videle.

Modernizarea statiei CF Videle include urmatoarele lucrari:

  • reabilitarea cladirii de calatori;
  • amenajarea piatetei statiei si a zonelor adiacente;
  • modernizarea grupului sanitar;
  • suprainaltarea peronului de la linia I si construirea a doua copertine;
  • transformarea unor spatii neutilizate din punct de vedere feroviar, in spatii comerciale;
  • modernizarea instalatiilor de telecomunicatii si siguranta circulatiei;
  • amplasare instalatie de supraveghere video si instalatie de control acces;
  • amenajare parcare.

Sursa de finantare: fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi si de la bugetul de stat.

Durata contractului este de 24 de luni (6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor).

Articolul precedentPRIMUL POD PESTE PRUT LA NIVEL DE AUTOSTRADA – Au fost depuse trei oferte. Contract de 156 milioane lei, fara TVA
Articolul următorBANI PENTRU DRUMURILE COMUNALE – Trei drumuri din judetul Bihor vor fi modernizate cu 6,6 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.