CENTURA BEIUS, PE JUMATATE REALIZATA – Drumul de peste 9 kilometri va fi gata la vara

Centura Beius a ajuns la un stadiu fizic de 50%. Constructorii au reluat lucrarile la suprastructura podurilor, care inseamna montarea grinzilor, realizarea armaturilor si cofrarea placilor suprabetonate.

In lunile ianuarie si februarie vor fi montate toate grinzile din suprastructura podurilor si a pasajelor, pana acum fiind montate 214 din 336, precizeaza CJ Bihor.

Din cei peste 9 km ai centurii, a fost turnat al doilea strat de asfalt pe o lungime de 2,3 km. Lucrarile de asfaltare vor incepe in primavara, dupa terminarea lucrarilor la poduri si pasaje si imbunatatirea vremii. La inceputul verii se va asterne pe toata lungimea centurii si ultimul strat de asfalt, cel de uzura. Dupa ce se vor realiza si marcajele, in vara acestui an centura va fi deschisa traficului”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Centura Beius va avea o lungime totala de 9,33 kilometri si este compusa din doua tronsoane. Primul, cu lungimea de 7,3 kilometri, incepe din DN76, traverseaza Crisul Negru si Drumul Comunal 231, ocolind Beiusul la vest. Apoi trece peste calea ferata si Crisul Negru si revine in DN76 printr-o curba la dreapta.

Al doilea tronson are o lungime de 2 kilometri, inspre localitatea Delani. Va face legatura intre primul sector al centurii si DJ 764 Beius – Rosia – Alesd si va asigura accesul catre viitorul Parc Industrial Beius.

Constructorii sunt: Etapa I: Drum Asfalt (Lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt (valoare contract: 269.464.711,29 lei, fara TVA) si Etapa II: Drum Asfalt (Lider) si Ile Viorel Construct (valoare contract: 15.589.851,59 lei, fara TVA).

Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, in parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

In prezent, Consiliul Judetean Bihor deruleaza lucrari la 8 drumuri noi in judetul Bihor, cu o lungime totala de 68 de km:

  • Centura Alesd – 5,8 km
  • Centura Beius – 9,3 km
  • Centura Santandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sanmartin – 8 km
  • Centura Osorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.
Articolul precedentDN 73, INTRE BRASOV SI CAMPULUNG, VA FI MODERNIZAT – Lucrarile pe cei 36 de km vor costa 213 milioane lei
Articolul următorVIN TROLEIBUZELE NOI – 9 troleibuze Solaris din cele 100 vor circula in Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.