AUTOSTRADA PLOIESTI-BUZAU – Au fost reluate lucrarile pe tronsoanele Dumbrava-Mizil si Mizil-Pietroasele. Primii 50 de km din A7 vor fi deschisi in acest an

Au fost reluate lucrarile si pe primele loturi din Autostrada Ploiesti-Buzau (63,25 km), pe tronsoanele Dumbrava-Mizil si Mizil-Pietroasele, anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Mobilizarea in santier a crescut pe Lotul 1 (Dumbrava-Mizil) si pe Lotul 2 (Mizil-Pietroasele), parte din A7 (Autostrada Moldovei). Progresul fizic este de 43% pe lotul 1 si de 41,2% pe lotul 2, ceea ce face posibila deschiderea circulatiei pana la sfarsitul acestui an pe primii 49,35 km din A7”, precizeaza CNAIR.

In prezent, pe lotul 1 se desfasoara lucrari de reprofilare taluze si montare prefabricate pentru podete, in timp ce pe lotul 2 a inceput instalarea grinzilor, montarea dalelor si a elementelor prefabricate pentru podete.

Pe Lotul 1 din Autostrada Ploiesti – Buzau sunt prevazute construirea a: 14 poduri si pasaje; 2 noduri rutiere; un centru de intretinere si monitorizare. Pentru acest lot exista element de noutate, anume perdele forestiere pe o suprafata de 48.730 hectare.

Mobilizarea in santier trebuie insa sa creasca progresiv in special pe lotul Mizil – Pietroasele”, a atras atentia directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Constructorii lotului 2, asocierea romano-bulgara Coni SRL – Trace Group, au inceput executia autostrazii in toamna lui 2022. Contractul a fost semnat in luna iunie 2022. Primii 10 km sunt executati de constructorul roman (Coni), iar urmatorii aproximativ 19 km sunt executati de constructorul bulgar (Trace).

Autostrada Ploiesti – Buzau este prima sectiune a autostrazii care va asigura legatura dintre Muntenia si Moldova (A7). Intregul sector Ploiesti-Buzau al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totala de 63,25 km si o valoare estimata de constructie de 4,3 miliarde lei, alocati prin PNRR.

Autostrada Moldovei A7 va avea in total aproape 440 de kilometri, de la Ploiesti pana la Siret, la granita cu Ucraina.

Lotul 1 (Dumbrava -Mizil): 21 km

Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL;

Durata contract: 20 de luni (executie);

Valoare contract: 1,46 miliarde de lei, fara TVA;

Ordin de incepere: 22.08.2022;

Stadiu actual: 43%;

Termen deschidere: 2024.

Lotul 2 (Mizil – Pietroasele): 28,35 km

Antreprenor: Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC;

Durata contract: 20 de luni (executie);

Valoare contract: 1,24 miliarde de lei, fara TVA;

Ordin de incepere: 12.08.2022;

Stadiu actual: 41,2%;

Termen deschidere: 2024.

Constructia ambelor loturi este finantata prin PNRR.

Articolul precedentPRELUNGIREA GHENCEA VA FI LARGITA LA PATRU BENZI – Pe 20 februarie vor incepe lucrarile pentru conexiunea dintre Prelungirea Ghencea si Centura Bucuresti
Articolul următorPROIECT PE DN 4 – POPESTI-LEORDENI – Soseaua Oltenitei va fi largita la patru benzi, investitie de 92 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.