INVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN CLUJ – Consiliul Judetean construieste un pod si pregateste modernizarea a doua drumuri

Consiliul Judetean Cluj va construi un pod provizoriu in localitatea Mica. Contractul este de 2,34 milioane lei. Vechiul pod situat pe drumul judetean DJ 172F va fi demolat.

Consiliul Judetean Cluj a deschis ofertele depuse de firmele interesate sa proiecteze si sa execute podul provizoriu peste paraul Bandau, pe drumul judetean DJ 172F, la km 13+150, in localitatea Mica. Licitatia a avut loc in contextul in care, la propunerea expertilor, administratia judeteana a decis demolarea vechiului pod situat pe acest drum judetean si construirea unuia nou, pe acelasi amplasament.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinata de starea avansata de degradare in care se afla acesta. Demolarea vechiului pod va fi demarata dupa finalizarea podului provizoriu”, anunta CJ Cluj.

Valoarea estimata a contractului este de 2.341.000 de lei, finantarea fiind asigurata din bugetul Consiliului Judetean. Durata maxima de executie a lucrarilor este de sase luni.

Astfel, doua firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru realizarea acestei investitii, iar comisia de evaluare a inceput deja verificarea documentatiei din punct de vedere tehnic si financiar.

Obiectivul nostru, parte a unui amplu si ambitios program, este ca toate podurile situate pe drumurile judetene sa ofere participantilor la trafic conditii optime de siguranta”, spune Alin Tise, presedintele  Consiliului Judetean Cluj.

Urmeaza modernizarea a doua drumuri judetene

De asemenea, CJ Cluj va moderniza, cu fonduri europene, doua drumuri judetene extrem de importante care au o lungime cumulata de 34 km.

Consiliul Judetean Cluj, in calitate de partener al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, a incheiat implementarea proiectului cu finantare europeana care a vizat, printre alte obiective, pregatirea documentatiilor tehnico-economice aferente modernizarii a doua drumuri judetene: DJ 170B Topa Mica-Aschileu Mic, in lungime de 8 km, si DJ 103K Rasca-Belis (DN 1R), in lungime de 25,72 km.

Practic este vorba de suportarea, din fonduri europene, a cheltuielilor pe care Consiliul Judetean le-a facut pentru introducerea proiectelor tehnice aferente acestor doua importante coridoare de mobilitate din reteaua de transport judeteana. Daca ne referim doar la DJ 170B, am facut un mare pas inainte, prin crearea perspectivei concrete de modernizare a acestui drum de legatura gandit de noi ca o mini-centura pentru municipiul Cluj-Napoca. In acelasi timp, drumul judetean Rasca-Belis e unul de o importanta strategica, din perspectiva turistica, iar modernizarea acestuia vine in continuarea fireasca a numeroaselor investitii pe care le-am facut in ultimii ani pentru dezvoltarea acestui important domeniu”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Obiectivul proiectului recent incheiat a vizat pregatirea de proiecte mature la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, printre care si cele doua initiate de Consiliul Judetean Cluj, astfel incat acestea sa fie eligibile pentru finantare europeana in cadrul perioadei de programare 2021-2027.

Semnarea contractului de finantare a proiectului ce vizeaza modernizarea propriu-zisa a celor doua drumuri judetene va avea loc in perioada imediat urmatoare.

Astfel, in ceea ce priveste documentatiile tehnico-economice aferente modernizarii obiectivelor de investitii DJ 170B si DJ 103K, Consiliul Judetean a primit suma nerambursabila de 762.266 lei prin Programul Operational Asistenta Tehnica POAT 2014-2020, la care s-a adaugat cofinantarea asigurata din bugetul national, in valoare de 116.582 lei, respectiv procentul de 2% asigurat de Consiliul Judetean.

Articolul precedentTRAFIC RECORD IN PORTURILE ROMANESTI – In anul 2023 s-a inregistrat cel mai mare volum de marfuri operat in portul Constanta. Investitii de 756 milioane euro in Portul Constanta
Articolul următorIMAGINI DE LA SANTIERUL AUTOSTRAZII SIBIU–PITESTI – Se lucreaza la primul tunel la nivel de autostrada care traverseaza muntii Carpati, pe tronsonul Tigveni – Curtea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.