Consiliul de Administratie al Companiei Tarom a decis vineri, 5 ianuarie 2024, numirea lui Costin Iordache in calitate de director general interimar al companiei. Iordache a mai avut un mandat de director general in perioada ianuarie-octombrie 2023.
La finalul anului trecut, Lumea Infrastructurii dezvaluia ca Bogdan Popescu a demisionat din functia de director general al companiei nationale. Demisia ar fi fost confirmata de membrii Consiliului de Administratie al companiei, insa nu a fost anuntata oficial. Bogdan Popescu fusese numit, in octombrie 2023, in functia de director general al Tarom.
Noul sef al companiei, Costin Iordache, este absolvent al Academiei de Studii Economice, cat si al programului Leadership Excellence, din cadrul Universitatii Berlin. Iordache are o experienta de peste 18 de ani in companii de renume national si international, precum ABN AMRO BANK, Romtelecom sau Telekom Group.
Membrii Consiliului au apreciat in luarea deciziei atat contributia directa a lui Iordache la stabilizarea activitatii Tarom pe durata mandatului sau anterior de director general (ianuarie-octombrie 2023), cat si modul in care acesta a facut echipa in calitate de director financiar, in noua structura de top management a Tarom si, alaturi de directorul comercial si cel general, a reusit sa conduca compania intr-o faza importanta a planului de restructurare- obiectiv principal pe care mandatul actual continua sa il vizeze, urmand derularea urmatoarelor etape, cu scopul de a revitaliza si de a optimiza activitatile companiei.
”Consiliul de Administratie al Companiei Tarom a luat in calcul asigurarea continuitatii activitatii companiei si a planului de restructurare asumat de management. Mandatul domnului Costin Iordache debuteaza efectiv din prima zi in care Bogdan Popescu, fost director general Tarom, isi incheie activitatea in companie. Astfel toate deciziile luate la cel mai inalt nivel de management sunt continuu asigurate de catre directorii generali ai companiei, care reprezinta politica asumata a companiei, a Consiliului de Administratie al Tarom si a statului roman reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in calitate de actionar al Tarom”, precizeaza comnpania.
Obiectivul principal al echipei de management ramane implementarea planului de restructurare, ce va conduce la revitalizarea companiei si transformarea ei intr-o organizatie profitabila si moderna, inclusiv a acelor etape ce presupun anterior aprobari din partea forurilor externe.
Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane – Tarom a fost infiintata in anul 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010.
Transportatorul National al Romaniei detine o flota de 18 aeronave si are in portofoliul sau un numar de 70 de destinatii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii sai code share. Din anul 1993, Tarom este companie membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).