VIN AUTOBUZELE NOI – 100 de autobuze electrice sunt puse in circulatie in Bucuresti

100 de autobuze electrice au ajuns in depoul STB Bujoreni si urmeaza sa fie puse in circulatie, anunta primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.Treptat, va fi inlocuita complet flota STB prin achizitia de vehicule noi ”pentru a fi asigurat un transport in comun public civilizat si modern”, spune primarul Nicusor Dan. De asemenea,BMC Truck&Bus, compania care a livrat in Bucuresti 100 de autobuze electrice, le va si produce, de la anul, la cativa kilometri de Capitala.

65 de tramvaie noi merg de anul acesta, pe liniile cu cel mai mare numar de calatori, iar pana in primavara anului viitor vor fi livrate toate cele 100 de tramvaie Imperio. In 2024, vom demara achizitia pentru alte 200 de tramvaie noi. La inceputul anului viitor, vor sosi in Capitala si cele 100 de troleibuze Solaris”, anunta primarul Capitalei.

In plus, compania BMC Truck&Bus va deschide, in prima jumatate a anului viitor, o linie de productie pentru autobuze electrice, prima de acest fel din tara, la Ciorogarla, langa Bucuresti. Aici are deja o unitate de asamblare 100% functionala si care a fost folosita, in trecut, pentru productia de autobuze diesel.

Unitatea din Ciorogarla va produce autobuzul EuroBus Diamond (care a mai fost vandut varianta pe motorina in Romania, pana acum cativa ani) pentru piata locala, dar si pentru export. Intr-o prima faza, capacitatea de productie de la Ciorogarla va fi de 200 de autobuze pe an.

La Ciorogarla nu se vor produce doar autobuze propriu-zise, ci si unitati mai mici din categoria microbuzelor electrice, din ce in ce mai cerute si in Romania, pentru transportul elevilor, al angajatilor si altele. Astfel, aici vor fi produse autovehicule de 6 metri, 8,5 metri, 9 metri, 10,8 metri si 12 metri.

La export, producatorul din Ciorogarla vizeaza pietele regionale, precum Bulgaria, Serbia, Ungaria, dar si alte piete, ca Italia ori Spania, intentionand sa participe la licitatiile publice pentru achizitia de autobuze electrice.

BMC are insa in plan, in functie si de comenzi, sa ridice o a doua facilitate, care sa duca productia pana la 7-800 de unitati pe an, in urma unei investitii de 5 milioane de euro.

Noi detinem in Ciorogarla un teren cu o suprafata de 35.000 de metri patrati, din care actuala unitate de productie, in care am investit 3 milioane de euro, ocupa doar 10.000 de metri patrati. Mai avem suficient loc pentru a doua facilitate”, spune Silvia Colacea, director executiv BMC Truck&Bus.

Inceperea productiei de autobuze electrice va genera, intr-o prima faza, crearea a 200 de locuri de munca. Odata cu a doua facilitate, numarul de angajati va urca la 700-800.

Pana acum, cele 500 de autobuze pe care BMC le-a vandut in Romania erau model Granton ZTE Smart Auto, fabricate in China, si au fost vandute local la un pret mediu de circa 450.000 de euro pe vehicul.

Compania din Ciorogarla a livrat in Bucuresti (100 de autobuze si statii de incarcare), Constanta, Iasi, Targu-Mures, Piatra –Neamt, Craiova, Tulcea si Suceava.

Articolul precedentPREMIERA IN TRANSPORTUL FEROVIAR – Primul tren nou cumparat de Romania in ultimii 20 de ani va ajunge la Curtici sambata seara
Articolul următorTOPUL CELOR MAI MARI AEROPORTURI DIN ROMANIA – Traficul de pasageri a crescut cu 19% in Romania. Transportul aerian de marfuri scade

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.