PARTENERIAT INTRE TRANSPORTATORI – Peste 100 de orase din Romania vor fi conectate cu orase din Italia, Germania si Franta. Pasagerii vor avea la dispozitie peste 50 de noi destinatii


Atlassib, unul dintre cei mai mari operatori de transport de persoane din Romania, anunta o colaborare cu FlixBus, compania cu cea mai extinsa retea de autocare interurbane din Europa, pentru operarea rutelor internationale. Romanii vor avea astfel acces la calatorii spre peste 50 de noi destinatii din Italia, Germania si Franta.

Primele curse operate de Atlassib in colaborare cu FlixBus vor incepe pe data de 2 decembrie.

Atlassib se va ocupa de operarea rutelor, in timp ce FlixBus va fi responsabil de optimizarea retelei, dezvoltarea tehnologica, planificarea retelei, controlul operatiunilor, marketing si vanzari, dar si de managementul calitatii.

Noile rute puse la dispozitie prin colaborarea Atlassib – FlixBus ofera posibilitati de calatorie pentru pasagerii din peste 100 de orase din Romania si peste 4.700 de noi conexiuni. Printre destinatiile disponibile se numara orase precum Paris, Lyon, Bologna, Roma, Florenta, Torino, Bielefeld, sau Frankfurt.

Compania Atlassib, cu sediul in Sibiu, este una dintre cele mai importante companii de transport local recunoscuta pentru serviciile sale de transport international catre Europa.

Pasagerii romani vor putea beneficia de curse directe, cu plecare din peste 100 de localitati din Romania, acoperind atat orase mari, precum Sibiu, Brasov sau Bucuresti, cat si localitati mai mici, unde nevoia de mobilitate si conectare este esentiala, cum ar fi Bicaz, Cristu Secuiesc, Iernut sau Filiasi.

„Consideram ca a sosit momentul sa ne concentram activitatea asupra sectoarelor prioritare ale grupului, iar parteneriatul cu FlixBus ne va sustine pentru a garanta un serviciu de calitate pentru liniile noastre internationale. Cu ajutorul digitalizarii si a conectarii la o retea extinsa de destinatii, ne dorim sa oferim pasagerilor romani posibilitatea de calatori mai usor in Europa si sa atragem mai multi turisti straini spre Sibiu”, a declarat Florin Musan, director general Atlassib.

Autocarele verzi FlixBus ofera o retea de transport extinsa care conecteza Romania cu destinatiile  europene in care sunt cele mai mari comunitati de romani in tari precum Italia, Spania, Germania sau Franta.

„Prin parteneriatul cu Atlassib, unul dintre liderii locali in transportul international, facem un pas important pentru viitorul mobilitatii in Romania. Extinderea retelei spre si mai multe destinatii din Europa confirma cererea ridicata de servicii de mobilitate colectiva din regiune”, a declarat Andrea Incondi, senior managing director FlixBus Italia, Romania si Bulgaria.

Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul FlixBus si prin intermediul aplicatiei,  dar si din agentiile de turism partenere si agentiile Atlassib. FlixBus colaboreaza cu agentii partenere care vand bilete in peste 1.500 de puncte de vanzare in Romania. Prin acest parteneriat reteaua de vanzari se extinde adaugand peste 100 de puncte de vanzare Atlassib. 

24 milioane de pasageri

In prima jumatate a anului 2023 autocarele FlixBus au transportat peste 24 de milioane de pasageri in Europa. Recent, compania a anuntat intrarea pe piata din Finlanda, conectand astfel toate tarile continentale din Uniunea Europeana.

Modelul de afaceri FlixBus se bazeaza pe o colaborare unica la nivel international cu companiile locale de transport. Din 2013, FlixBus a incheiat parteneriate cu peste 1.000 de parteneri de transport din intreaga lume.

„Timp de trei decenii, Atlassib a fost si continua sa fie o poarta deschisa spre Europa pentru romani, iar prin parteneriatul cu FlixBus vom conecta peste 100 de orase din Romania la cea mai extinsa retea de autocare din Europa. Astfel, pasagerii vor avea acces la si mai multe destinatii prin posibilitatea de interconexiune pe care o ofera FlixBus. De asemenea, prin aceasta colaborare Sibiul va fi si mai conectat la intreaga retea europeana si speram sa atragem turisti straini si tineri care sa descopere aceasta zona”, a declarat Florin Musan, director general Atlassib.

La nivel global, peste 40% din reteaua FlixBus este alcatuita din orase mici si mijlocii cu mai putin de 20.000 de locuitori.

In contextul in care, 36,7% dintre orasele din Romania au mai putin de 10.000 de locuitori si 35,1% au intre 10.000 si 25.000 de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, asigurarea mobilitatii si conectarea oraselor mici si mijlocii la reteaua europeana sunt  prioritare pentru ambele companii.

Aceasta colaborare inseamna si o crestere semnificativa a conexiunilor din reteaua noastra spre Italia, o tara in care avem o comunitate importanta de romani. De asemenea, suntem bucurosi sa incepem aceasta colaborare chiar din luna decembrie, astfel incat sa putem oferi romanilor din strainatate mai multe optiuni pentru a se putea intoarce acasa si a petrece Sarbatorile alaturi de cei dragi. Unul dintre obiectivele noastre este sa oferim alternative de calatorie mai ales in regiuni in care oamenii nu au acces la servicii de mobilitate”, a precizat Adrian Rasoiu, reprezentant FlixBus Romania.

Flix opereaza in 42 de tari, deservind in total peste 5.500 de destinatii si peste 400.000 de conexiuni zilnic. La nivel global, din ianuarie pana la sfarsitul lunii iunie 2023, peste 36 de milioane de pasageri din intreaga lume au calatorit cu FlixBus, FlixTrain, Greyhound si Kamil Koç, o crestere de 53% fata de 2022. 

Articolul precedentAUTOSTRADA PASCANI-SUCEAVA PRIMESTE ACORDUL DE MEDIU – Pe drumul care acum este parcurs in doua ore se va circula cu 120 km/h
Articolul următorVESTI BUNE PENTRU AUTOSTRADA UNIRII – In vara anului 2024 vor incepe licitatiile pentru executia lucrarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.