PAS IMPORTANT PENTRU DRUMURILE RADIALE DIN BUCURESTI – S-a lansat licitatia pentru Drumul Radial 3 – Giulesti Expres, dintre Bucuresti si Chitila

A fost lansata in SEAP procedura de achizitie pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent Drumului Radial 3 – Giulesti Expres (DR 3), care va face legatura intre Municipiul Bucuresti si localitatile Chitila, Dragomiresti – Vale si Sabareni.

Valoarea totala estimata pentru realizarea studiului de fezabilitate este de maxim 21 milioane lei fara TVA, cu termen de executie de 17 luni, iar finantarea este asigurata prin Programul Transport 2021-2027 – PT.

Caietul de sarcini si documentatia aferenta procedurii au fost lansate in SEAP de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti (ADIZMB) si pot fi consultate in SEAP, anunta primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

Drumul Radial 3 – Giulesti Expres va avea o lungime de aproximativ 10,5 km, 4 benzi de circulatie, cate 2 pe fiecare sens, si va conecta Calea Giulesti cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostrada A0 si localitatile Chitila, Dragomiresti – Vale si Sabareni.

Prin executia acestui drum, se vor realiza noi legaturi pentru intrari si iesiri din Capitala, care vor optimiza si decongestiona zonele cu trafic aglomerat de pe Calea Giulesti, DNCB si Soseaua Bucuresti – Targoviste”, spune Nicusor Dan.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 11 decembrie 2023.

Ofertantul trebuie sa dovedeasca ca cifra de afaceri anuala totala/generala in fiecare dintre exercitiile financiare aferente anilor 2020, 2021 si 2022 a fost de minim 12 milioane lei. Ofertantul trebuie sa faca dovada ca a dus la bun sfarsit in ultimii cinci ani raportati la termenul limita de depunere a ofertelor servicii similare in valoare cumulata de minim 12 milioane lei (fara TVA), la nivelul unuia sau maxim 3 contracte.

5 din 8 drumuri radiale

DR3 – Giulesti Expres va asigura conexiunea cu Capitala, Autostrada Bucurestiului A0 si Centura Bucuresti, intre zona rezidentiala si logistica a Sectoarelor 1 si 6 (Calea Giulesti), orasul Chitila (Ilfov), localitatea Dragomiresti Vale (Ilfov) si comuna Sabareni (Giurgiu).

Astazi a fost lansata licitatia pentru elaborarea documentatiei tehnice pentru inca un drum radial conex Autostrazii Bucurestiului A0 si regiunii Bucuresti-Ilfov, fiind vorba despre Drumul Radial 3 – Giulesti Expres.

Va avea o lungime de 10,37 km, iar caracteristicile principale solicitate pentru proiectarea acestui nou drum sunt:

  • 4 benzi de circulatie (cate 2 benzi pe sens)
  • 2 zone de acostament
  • 4 zone de siguranta cu parapeti
  • Zona mediana de 8m latime, pentru o dezvoltare ulterioara
  • Piste de biciclete
  • Trotuar pietonal
  • Transport public
  • Iluminat public
  • 3 noduri rutiere situate la intersectia DR3 cu 1) DNCB – Chitila, 2) zona logistica Zurbaua – Chitila si 3) cu A0.

Castigatorul va avea la dispozitie 17 luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate, de la data semnarii contractului, iar valoarea estimata a contractului este de 21 milioane lei, fara TVA. Sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Implementarea acestor proiecte este asigurata de Consiliul Judetean Ilfov si PMB, prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Bucuresti ADIZMB, in baza unui protocol de colaborare incheiat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR si totodata, la solicitarea si cu sprijinul lui Hubert Thuma – presedintele CJ Ilfov, lui Emilian Oprea – primarul orasului Chitila si lui Gheorghe Socol – primarul localitatii Dragomiresti Vale.

Proiectul ”Orbital Bucuresti” prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului Bucuresti si Centura Capitalei cu Autostrada Bucurestiului A0, intersectand 30 localitati din zona metropolitana.

Articolul precedentTURCII CASTIGA UN NOU CONTRACT URIAS IN ROMANIA – Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS va construi tronsonul 2 din autostrada Sibiu-Fagaras, contract de 1,54 miliarde de lei, fara TVA
Articolul următorDRUMURI MODERNIZATE IN BRASOV – Drumurile interjudetene DJ 105A si DJ 104D vor fi modernizate cu 260 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.