DRUM ASFALTAT IN MASIVUL PARANG – Investitia in modernizarea DJ 709F a fost de 2,2 milioane lei

Drumul Judetean 709F din masivul Parang a fost asfaltat in totalitate. Miercuri au fost receptionate lucrarile la ultimul kilometru de drum, care a facut obiectul unei investitii realizate din fondurile proprii ale Consiliului Judetean Hunedoara.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, administratorul public Costel Avram si echipa care s-a ocupat de proiect au facut o vizita in Parang, pe acest din urma tronson modernizat (intre pilonul 17 si scoala sportiva).

Impreuna cu constructorul, a fost verificata calitatea lucrarilor la sectorul de drum dat oficial in folosinta.

Am investit circa 2,2 milioane de lei, dar fiecare leu cheltuit a meritat. Un sector important din DJ 709F a fost modernizat cu fonduri atrase prin PNDL 2, iar noua artera si-a dovedit pe deplin utilitatea. Era si pacat sa nu fi investit si in portiunea care nu a fost cuprinsa in proiectul initial, astfel incat sa avem un drum modernizat integral. Cand faci ceva pentru cetateni, nimic nu este mult sau scump. Pentru confortul cetatenilor, al celor care au cabane aici si al iubitorilor de munte, Consiliul Judetean Hunedoara a realizat, iata, o investitie utila. Multumesc constructorului care s-a mobilizat si, in doar cateva luni, a reusit sa finalizeze o lucrare demna de toata lauda”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor.

O alta vizita in teren a fost in municipiul Vulcan, la obiectivul de investitii care vizeaza constructia depoului unde vor fi garate autobuzele electrice achizitionate in cadrul proiectului Green Line.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, s-a intalnit la santierul viitorului depou cu proiectantul, cu responsabili din cadrul proiectului si cu reprezentanti ai presei. La intalnire au mai fost prezenti administratorul public al Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram, si primarul municipiului Vulcan, Cristian Merisanu.

Realizarea depoului si sosirea primei transe de sase autobuze electrice reprezinta un pas important in realizarea acestui proiect. In cadrul proiectului, va fi reabilitat si drumul de acces spre depou, care astazi nu se prezinta in conditii deloc bune.

Chiar daca, de-a lungul timpului, au fost multe voci care spuneau ca acest proiect nu se va realiza, iata ca suntem aproape de momentul operationalizarii sale. In scurta vreme, vom putea vorbi de transport public ecologic de la un capat la altul al Vaii Jiului. Multumesc proiectantului pentru ca a depus eforturi si a gasit cele mai bune solutii tehnice, astfel incat proiectul, cu cele doua componente ale sale, sa fie dus la indeplinire la termen. Doresc succes constructorului in realizarea tuturor lucrarilor prevazute in contract pentru ca Green Line Valea Jiului sa fie incheiat cu succes”, a declarat la fata locului presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor.

Proiectul Green Line Valea Jiului vizeaza realizarea unui sistem de transport public de persoane integral verde, primul de acest gen de tara implementat intr-o regiune care concentreaza trei municipii si trei orase.

Practic, de la Petrila la Uricani va exista o linie de transport public cu autobuze electrice, cu statii pentru calatori dotate cu sisteme electronice de eliberare a tichetelor electronice si de informare, cu statii de intoarcere si incarcare a bateriilor electrice. Pe scurt, Consiliul Judetean Hunedoara in parteneriat cu primariile implementeaza primul mare proiect de mobilitate urbana care va sta la baza dezvoltarii imediate a regiunii Vaii Jiului.

Articolul precedentCENTURA ARAD ARE AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE – Un pod nou va fi construit peste Mures. Austriecii de la PORR au la dispozitie un an si jumatate pentru finalizarea lucrarii
Articolul următorSE MODERNIZEAZA DRUMURILE COMUNALE DIN MEHEDINTI – Autoritatile investesc aproape 11 milioane lei in reabilitarea a doua drumuri comunale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.