UN DRUM JUDETEAN NOU PE HARTA CLUJULUI – DJ 161Z va avea 7 km

Consiliul Judetean Cluj va integra in reteaua de drumuri pe care o are in administrare un nou drum judetean.

In lungime de 6,925 kilometri, acesta va avea indicativul DJ 161Z si va asigura o legatura rapida intre resedinta de comuna Palatca si resedinta comunei invecinate Geaca, respectiv intre drumurile judetene DJ 161G si DJ 109C.

Potrivit proiectului de hotarare initiat de presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, proiect ce va fi supus spre aprobare in proxima sedinta a forului administrativ judetean, drumul comunal DC 30 va fi incadrat din categoria functionala a drumurilor de interes local in categoria functionala a drumurilor de interes judetean.

Anterior, consiliile locale Palatca si Geaca au aprobat trecerea acestuia in domeniul public al Judetului.

Prin preluarea in administrare a acestui nou drum judetean vom asigura in zona o infrastructura rutiera moderna, menita sa reduca decalajele de dezvoltare intre mediul urban si cel rural precum si intre diferitele zone ale judetului. De asemenea, preluarea acestuia ne va permite includerea in programul de modernizare si reabilitare sau, dupa caz, de intretinere a drumurilor judetene, contribuind astfel la stimularea dezvoltarii economice si cresterea atractivitatii investitionale a intregii zone”, a spus Alin Tise, liderul CJ Cluj.

Reparatii si intretineri de drumuri judetene de 80 milioane euro

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj va realiza reparatii si intretineri de drumuri judetene de 80 milioane euro. Vor fi acoperite integral drumurile care au nevoie de intretinere.

Consiliul Judetean Cluj a primit din partea A.N.A.P. confirmarea conformitatii documentatiei publicate in S.E.A.P., documentatie care vizeaza achizitia lucrarilor de intretinere curenta si periodica, pe timp de vara, a drumurilor judetene.

Vom aloca din bugetul judetului, printr-un plan multianual, peste 400 de milioane de lei pentru intretinerea tuturor drumurilor judetene. Ne propunem, astfel, un plan extrem de ambitios, acela de a asfalta toate sectoarele de drumuri judetene care nu au acum un strat de asfalt”, afirma Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Contractul de lucrari va fi sub forma unui acord-cadru, structurat pe cinci loturi si cu o durata de patru ani, valoarea maxima estimata de Consiliul Judetean, pentru toate contractele subsecvente ce urmeaza sa fie incheiate, fiind de 366.616.633 de lei, la care se adauga TVA.

Finantarea este asigurata din bugetul forului administrativ judetean, aprobat la inceputul lunii februarie a.c.

Data limita de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare la licitatie este 26 aprilie 2022, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-pret”, iar tipul procedurii ”licitatie deschisa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.