A FOST SEMNAT CONTRACTUL PENTRU CENTURA BIHARIA – Drumul de 8,7 kilometri costa 55,7 milioane lei fara TVA

Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Mircea Malan, a semnat contractul de executie a lucrarilor la Centura Biharia, cu reprezentantul asocierii care a castigat licitatia, Dumexim si Consorzio Stabile EBG Group.

Valoarea contractului este de 55.767.745,17 lei, fara TVA. La parafarea documentului a participat si directorul Directiei Tehince din cadrul Consiliului Judetean Bihor, Filip Cheseli.

Centura Biharia si drumul dintre Paleu si Biharia vor asigura conditii mai bune de trafic in nordul judetului nostru si ne vor oferi tuturor o noua legatura cu autostrada A3. Totodata, aceasta investitie va contribui la dezvoltarea economica in aceasta zona”, a precizat Mircea Malan, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.

Centura Biharia este compusa din doua tronsoane, care vor avea o lungime totala de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisa, drumul care ocoleste localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centura.

Durata de executie a proiectului de investitie „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea – Lot 3” va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finantare pentru aceasta investitie a fost depusa la 1 august in cadrul proiectului „Construirea si reabilitarea legaturilor rutiere secundare catre reteaua rutiera si nodurile TEN-T din Judetul Bihor”, care cuprinde o retea de 73 de kilometri de drumuri judetene.

Lucrarile la celelalte centuri din Zona Metropolitana a Municipiului Oradea au inceput anul acesta, in a doua jumatate a lunii februarie. Lotul 1: Centura Osorhei (5,8 km) si reabilitarea drumului judetean DJ 767E Osorhei – Copacel (12,7 km) si Lotul 2: Centurile Santandrei (5 km) si Nojorid (8,4 km).

Articolul precedentA FOST INAUGURATA PRIMA PARCARE SECURIZATA PENTRU CAMIOANE DIN ROMANIA – Parcarea de camioane are si dusuri si spalatorie de haine
Articolul următorDRUMUL RADIAL 10 ARE UN CASTIGATOR – Drumul are 11 km si face legatura intre orasele Magurele si Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.