S-A DESCHIS CIRCULATIA PE TRONSONUL DE NORD AL CENTURII ALESD – Lucrarile la centura Alesd costa 74,8 milioane lei fara TVA si sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt si Trameco

S-a deschis partial circulatia pe Centura Alesd, pe tronsonul de drum care face legatura intre localitatile Tinaud si Pestis, de la km 3+600 pana la km 5+852. Comisia formata din reprezentanti ai Consiliului Judetean Bihor, Politiei Rutiere, Directiei Regionale Drumuri si Poduri Cluj, ai SDN Oradea si constructorii au fost in teren marti, 5 septembrie, si au constatat ca sectorul de drum mentionat, in lungime de 2,25 km, indeplineste conditiile pentru deschiderea traficului in siguranta.

Comisia de receptie a constatat ca lucrarile sunt integral finalizate, pe acest tronson, iar semnalizarea rutiera si marcajele sunt realizate conform normelor de circulatie. Multumesc constructorilor, consultantilor, echipei tehnice din Consiliul Judetean si Primariei Alesd pentru finalizarea lucrarilor pe acest tronson. Pe celalalt tronson, unde din cauza litigiilor nu putem derula lucrarile in conditii normale, vom lucra in perioada urmatoare doar in zonele unde avem acces pe amplasament”, spune presedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Stadiul fizic al Centurii Alesd a ajuns la peste 70%. Constructorii lucreaza in prezent pe tronsonul cuprins intre km 1+600 si km 2+900.

Tronsonul de nord al centurii Alesd face legatura intre localitatile Pestis si Tinaud. Cei care vin dinspre Cluj si se duc pe directia Zalau, nu vor mai trece astfel prin Alesd.

Tronsonul are peste 2 km lungime si are la capete doua giratii: una pe DN 1, la iesirea din Tinaud, cealalta in Pestis, pe DN 1 H.

Lungimea totala a Centurii Alesd este de 5,8 kilometri. Drumul va asigura o noua ruta rapida de transport, scurtandu-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, in dreptul localitatii Alesd.

Lucrarile sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt si Trameco, iar valoarea totala a investitiei este de 74.871.982,59 lei, fara TVA. Finantarea este asigurata din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Proiectul se realizeaza in baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Articolul precedentWIZZ AIR RENUNTA LA MAI MULTE ZBORURI – Compania aeriana renunta la jumatate din zborurile din Suceava
Articolul următorASOCIEREA TRACON-ACVATOT A CASTIGAT LICITATIA PENTRU SUPRALARGIREA PRELUNGIRII GHENCEA – Contractul pentru largirea la 4 benzi a strazii Prelungirea Ghencea este de 42 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.