DRUM JUDETEAN DIN ARAD DE 6,3 KM, MODERNIZAT CU 10 MILIOANE LEI – A fost semnat contractul de modernizare a drumului judetean Seleus-Sicula. Aradul are aproape 800 de km de drumuri modernizate

A fost semnat contractul de modernizare a drumului judetean Seleus-Sicula, din judetul Arad, care va cuprinde portiunea dintre intersectia drumurilor judetene Seleus-Ineu si Seleus-Sicula, pana la podul de la Sicula. Acest tronson este primul din proiectul de modernizare a drumurilor din nordul judetului, proiect strategic asumat de Consiliul Judetean Arad ca prioritate pe acest ciclu de finantare europeana.

SC Sylc Con Trans SRL, firma care a contractat lucrarea, are la dispozitie 18 luni pentru finalizarea proiectului. Lucrarile efective vor incepe la jumatatea lunii septembrie.

Prin ceea ce se intampla astazi, dam startul, efectiv, proiectului strategic al Consiliului Judetean Arad pentru modernizarea drumurilor din nordul judetului. Modernizam in aceasta etapa 6,3 kilometri de drum, iar valoarea contractului este de 10 milioane de lei. Nu va ascund ca imi doresc ca toamna viitoare sa se poata deja circula pe drumul modernizat”, a declarat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Acesta a precizat ca, la momentul actual, Consiliul Judetean se aproprie de 800 de km de drumuri modernizate din totalul de 1.180 km, cat este reteaua de drumuri judetene aradene.

In plus, in ultimii 4 ani s-a construit de la zero 150 de km de drum pentru a scurta distanta dintre localitati si sunt cativa zeci de kilometri de drumuri judetene care au fost transferate comunelor si declasificate in drum comunal pentru a fi modernizate mai usor prin normative accesibile doar acestor unitati administrativ teritoriale.

Am anuntat ca proiectul strategic pe drumurile judetene in actualul ciclu de finantare europeana il reprezinta drumurile din nordul judetului si modernizarea legaturilor rutiere cu Bihorul. Este vorba despre urmatoarele tronsoane de drum: 1. Sepreus – Cermei 2. Cermei – Vasile Goldis – Beliu 3. Cermei – Berechiu – limita de judet spre Bihor 4. DN 79 – Misca – Vanatori- Apateu – Berechiu 5. Sicula-Gurba-Cermei”, a subliniat Iustin Cionca.

Tot miercuri, 30 august, s-a semnat si dirigentia de santier pentru lucrarea Seleus-Sicula.

Am facut o economie de 50% din valoarea estimata a contractului in urma ofertelor depuse de cei patru concurenti. Desi realizam aceasta economie, eu solicit dirigintelui de santier rigoare si exigenta, fiindca asa cum am spus mereu nu vreau ca drumurile noi sa intre in reparatii inaintea finalizarii termenului de garantie care, in cazul acestui tronson, este de cinci ani de zile”, a precizat presedintele CJA.

La randul sau, Cristian Branc, primarul localitatii Seleus, a insistat supra importantei pe care acest drum o are pentru locuitorii comunei, o comuna de oameni harnici si gospodari.

Este un moment fericit pentru mine, astazi, deoarece se semneaza Contractul pentru lucrarile la drumul Judetean 709 intre localitatile Seleus-Sicula. Este un drum de o importanta majora pentru locuitorii comunei noastre, avand in vedere ca legumicultorii isi transporta marfa in vestul tarii: in Ardeal, Oradea, Cluj, Satu Mare, Baia Mare. Acest drum, reamenajat asa cum trebuie, este de o importanta majora pentru noi, mai ales ca in apropierea acestui drum va fi construita o statie de biogaz-biomasa, care va trebui aprovizionata cu materie prima, iar acest drum ne va ajuta foarte-foarte mult”, a declarat Cristian Branc.

Constructorul, Bogdan Faur, a declarat ca, daca nu vor aparea elemente neprevazute, se va putea circula pe drumul modernizat la sfarsitul verii viitoare.

Articolul precedentROMANIA SE PREGATESTE PENTRU CAMIOANELE ELECTRICE – 30% din transportul local de marfuri poate fi facut cu vehicule electrice pana in 2030
Articolul următorLUCRARI PE DRUMURILE DIN BOTOSANI FINANTATE PRIN PROGRAMUL ”ANGHEL SALIGNY” – Judetul Botosani aloca 40 milioane lei pentru modernizarea drumului judetean DJ 291D

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.