EVENIMENT SIMBOL IN TRANSPORTUL AERIAN – Aeroportul din Cluj-Napoca atinge 2 milioane de pasageri

2 MILIOANE de pasageri au fost inregistrati pe Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca, de la inceputul anului 2023. Sefii aeroportului spun ca in acest an va fi depasit in premiera absoluta recordul de 3 milioane de pasageri inregistrati intr-un singur an la aeroportul clujean.

Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca, Consiliul Judetean Cluj si compania aeriana Ryanair au sarbatorit astazi pasagerul cu numarul 2.000.000 inregistrat in anul 2023.

Este pentru a cincea oara in istoria sa cand aeroportul atinge pragul de 2 milioane de pasageri inregistrati intr-un an calendaristic, aceasta celebrare devenind astfel un eveniment simbol. Prima data cand Aeroportul International Cluj a depasit pragul de 2.000.000 de pasageri inregistrati intr-un an calendaristic a fost in anul 2017, iar de atunci cu exceptia anilor pandemici 2020 si 2021, in fiecare an a existat aceasta posibilitate de a marca reusita si excelenta operatiunilor aeroportuare printr-un moment aniversar celebrat impreuna cu pasagerii.

Anul 2023 continua cu noi recorduri de pasageri pentru Aeroportul International Cluj. Depasirea pragului de 2.000.000 de pasageri inregistrati la exact 3 luni de cand am sarbatorit impreuna in luna mai 1 milion de pasageri si respectiv cu 2 luni mai devreme decat in anul anterior, este o performanta care ne onoreaza dar si o motivatie de a continua eforturile de dezvoltare, inclusiv prin proiectul de extindere a Terminalului de pasageri Plecari pe latura de Nord. In noua configuratie, Terminalul Plecari si platforma extinsa de parcare aeronave vor raspunde in mod cert nevoilor traficului de pasageri aflat in continua crestere, dar si numarului mai mare de zboruri preconizat pentru anii care urmeaza. Doresc sa le multumesc tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor si intregii echipe a aeroportului pentru contributia deosebita din cadrul proiectelor noastre de dezvoltare, care vor deservi pasagerii clujeni si pe cei din intreaga regiune. Avem convingerea ca pana la finalul anului 2023 vom depasi in premiera absoluta recordul de 3 milioane de pasageri inregistrati intr-un singur an la aeroportul clujean„, a declarat directorul general al Aeroportului International „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.

Pasagerul cu numarul 2.000.000 inregistrat in anul 2023, a fost sarbatorit cu 2 luni mai devreme decat in anul anterior si a fost transportat de catre operatorul aerian Ryanair, pe zborul sau cu numarul FR 9547, de la Bruxelles Charleroi la Cluj-Napoca.

Norocosul pasager a fost selectat si premiat la debarcare, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale, a institutiilor si organizatiilor partenere, a reprezentantilor aeroportului si companiei aeriene, respectiv a reprezentantilor mass media”, anunta aeroportul, fara a preciza cum a fost premiat pasagerul.

Reteaua de rute a Aeroportului International Cluj ofera in prezent peste 45 de destinatii regulate spre peste 20 de tari din Europa si Orientul Mijlociu, precum si zboruri charter spre cele mai importante destinatii turistice ale sezonului.

Articolul precedentCEL MAI MARE VAS DE CROAZIERA SE LANSEAZA LA APA – Primele calatorii vor avea loc in 2024, un bilet costa 2.000 de dolari
Articolul următorOFERTE PENTRU CENTURILE AZUGA SI BUSTENI – Constructori din Romania, Italia, Turcia si Ucraina se bat pe contractul de 605 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.