MODELUL INDONEZIAN IN SECTORUL MASINILOR ELECTRICE – Ce poate face Romania sa atraga investitori-gigant precum Tesla

Indonezia finalizeaza un nou set de stimulente pentru a atrage investitii de la producatorii de vehicule electrice (EV), a declarat ministrul coordonator al afacerilor maritime si al resurselor naturale, Luhut Pandjaitan, care a adaugat ca guvernul este inca in discutii cu companii importante precum Tesla si BYD, scrie publicatia The Jakarta Post.

Vorbind la o conferinta privind industria nichelului gazduita de CNBC Indonezia, ministrul coordonator al afacerilor maritime si al resurselor naturale, Luhut Pandjaitan, a spus ca stimulentele vor fi comparabile cu cele oferite de rivalii regionali Thailanda si Vietnam, dar nu a oferit detalii.

Indonezia, cea mai mare economie din Asia de Sud-Est, a incercat sa atraga producatorii de vehicule electrice pentru a-i convinge sa investeasca in tara, ademenindu-i cu rezervele sale bogate de nichel – cele mai mari din lume – care pot fi procesate in baterii de vehicule electrice.

Cu toate acestea, unii producatori de automobile precum BYD din China au ales in schimb sa investeasca in Thailanda, hub-ul auto din regiune.

Maine vom finaliza stimulentele pe care le vom oferi oricarei investitii in vehiculele electrice din Indonezia”, a spus Luhut, adaugand ca asteapta aprobarea presedintelui Joko Widodo.

Luhut a spus ca se va intalni cu directorii BYD in orasul Chengdu din China, iar pe 3 august este programata o intalnire cu directorul executiv al Tesla, Elon Musk, in California, Statele Unite.

Indonezia a curtat Tesla de ani de zile, sperand sa gazduiasca un centru de productie asiatic pentru producatorul american de vehicule electrice. Tesla a purtat discutii cu oficiali indieni pentru o investitie intr-o fabrica de vehicule electrice de acolo.

Articolul precedent200 MILIOANE EURO PENTRU DRUMURILE DIN MARAMURES – Judetul Maramures investeste in drumurile judetene ce nu au fost niciodata asfaltate
Articolul următorCLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR DE AUTOSTRAZI DIN ROMANIA – Aktor s-a clasat pe primul loc, cu cele mai mari progrese pe santierele romanesti. In top se afla si Alsim Alarko si Strabag. Umbrarescu a fost detronat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.