SE CONSTRUIESTE UN NOU DRUM IN HUNEDOARA – TransRegio Hunedoara – Santuhalm – Autostrada A1 va fi construit in colaborare cu CNAIR

Consiliul Judetean Hunedoara anunta ca a aprobat un proiect ”vital” pentru infrastructura de transport rutier: TransRegio Hunedoara – Santuhalm – Autostrada A1. CJ Hunedoara va incheia un acord de parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a construi acest drum.

Autoritatile nu au inca o estimare despre cat va costa acest drum. In prima etapa, va fi elaborat studiul de fezabilitate, pentru ca apoi sa treaca la fazele de proiectare si executie.

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, astazi, un proiect vital pentru infrastructura de transport rutier care, cu siguranta, va aduce beneficii pe termen lung hunedorenilor si intregului judet! Vom incheia un acord de parteneriat cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) in vederea realizarii obiectivului de investitii TransRegio Hunedoara – Santuhalm – Autostrada A1. In prima etapa, elaboram studiul de fezabilitate, pentru ca apoi sa putem trece la fazele de proiectare si executie. Nu voi avansa un termen final pentru realizarea acestei investitii de amploare, dar pot spune cu mana pe inima ca este un proiect de care vor beneficia toti locuitorii judetului Hunedoara, mai ales cei din municipiile Hunedoara si Deva”, spune Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

Este un pas important, pentru ca acum exista certitudinea ca vom putea realiza o legatura directa cu autostrada, pe langa cele existente la Simeria Veche si Soimus, adauga el.

La finalul acestui proiect, vom putea spune cu mandrie, ca Deva, resedinta judetului, are iesire directa la autostrada, la fel si Hunedoara. De la darea in folosinta a autostrazii, descarcarea directa spre Deva a fost subiect permanent de discutie in toate campaniile electorale. A fost o chestiune mult trambitata de presedintii care au condus Consiliul Judetean Hunedoara, dar si o problema pe care toate partidele o dadeau ca rezolvata. Iata, ca acum am reusit sa incepem colaborarea cu CNAIR si sa pornim acest proiect. Indraznim sa facem acest proiect de o importanta deosebita pentru toti, mai ales ca avem alaturi de noi Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, un partener de nadejde. In baza hotararii de consiliu aprobate astazi, semnam parteneriatul si trecem la treaba. Ma astept sa fie critici legate de modul cum va fi amplasat acest nod rutier, la fel cum au fost si in cazul descarcarii de la Soimus, care s-a realizat, desi multa lume nu credea in reusita acestei lucrari”, a mai spus presedintele CJ Hunedoara.

Timpul va arata cat este de important acest proiect, spune el.

”Nodul direct spre Deva este cat se poate de necesar si util atat pentru hunedoreni, cat si pentru toti cei care ne tranziteaza judetul. Accesul direct de la Deva spre autostrada intra de acum la capitolul fapte!”, mai spune Laurentiu Nistor.

Articolul precedent65 DE KM DE DRUMURI JUDETENE DIN MEHEDINTI VOR FI MODERIZATE – 50 de milioane de euro vor fi investite din fonduri europene
Articolul următorUN NOU POD PESTE PRUT, LA UNGHENI – Se lanseaza licitatia de 16,5 milioane euro pentru constructia podului de 261 metri si a unui unui drum de legatura cu Autostrada A8

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.