SOCAR Turkiye Research & Development and Innovation si Technip Energies vor coopera in ceea ce priveste productia de carburanti din microalge, relateaza publicatia Azernews, citand mass-media locale.
Ca rezultat al analizelor efectuate de SOCAR Turkiye R&D and Innovation si partenerul sau de proiect Technip Energies, este planificata productia a aproximativ 40.000 de tone de combustibil bioreactiv in fiecare an.
Conform acordului, ambele companii vor impartasi, de asemenea, know-how.
SOCAR Turkiye R&D and Innovation ofera resurse pentru cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor PCMR. Technip Energies contribuie cu expertiza sa tehnologica si inginereasca.
Acordul de colaborare se concentreaza pe dezvoltarea si optimizarea tehnologiei PCMR pentru conversia directa a microalgelor in hidrocarburi pentru productia de combustibil.
Biocombustibilii cresc eficienta si permit durabilitatea prin reducerea costurilor de operare ridicate.
SOCAR Turkiye R&D and Inovation dezvolta tehnologie inovatoare cu costuri de operare reduse prin transformarea directa si continua a biomasei din microalge din apa de mare in biocombustibili si substante biochimice la temperaturi scazute.
Acest lucru va reduce amprenta de carbon industriala, va mentine mediul curat si va reduce costurile financiare ale operatiunilor de investitii din industrie.