JUDETUL BOTOSANI ISI MODERNIZEAZA DRUMURILE DE PIATRA – Contracte de 90 milioane lei semnate prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”

Consiliului Judetean Botosani va moderniza mai multe drumuri judetene. Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Doina Federovici, si ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Attila Cseke, au semnat doua dintre contractele de finantare pentru modernizarea drumurilor judetene prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

Este vorba de modernizarea DJ294A, Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C, si DJ294B, Dobarceni – Murguta – Stefanesti. Valoarea celor doua contracte de finantare este de aproximativ 90 de milioane de lei, echivalentul a peste 18 milioane de euro.

Judetul are nevoie de investitii in infrastructura, iar Programul National de Investitii «Anghel Saligny» reprezinta o solutie pentru realizarea acestora. Alaturi de domnul ministru Attila Cseke am semnat contractele de finantare pentru modernizarea drumurilor judetene Avrameni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C si Dobarceni – Murguta – Stefanesti, doua sectoare de drum prin care rezolvam practic problemele legate de infrastructura judeteana din partea de sud-est a judetului”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Pentru a eficientiza investitia, Consiliul Judetean a asumat realizarea documentatiilor tehnice, iar in acest moment cele doua proiecte sunt in diferite stadii ale procedurii de achizitii a contractelor de lucrari.

Tot in procedura de achizitie se afla si proiectul modernizarii DJ291K, Lozna – Calinesti – DN29C – Talpa, in timp ce pentru DJ293A, Cotusca – Viisoara Mica – Viisoara, s-a stabilit castigatorul licitatiei, urmand a se da ordinul de incepere a lucrarilor. Pentru aceste doua drumuri, contractul de finantare a fost semnat la sfarsitul lunii ianuarie.

La Ministerul Dezvoltarii mai este in evaluare un proiect depus de Consiliul Judetean Botosani pentru finantare prin Programul National de Investitii „Anghel Saligny”. Este vorba de DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km).

Prin Programul National de Investitii «Anghel Saligny» vom moderniza 40 de kilometri de drumuri judetene care, in acest moment, sunt de piatra. Vrem sa avem o infrastructura rutiera cat mai buna, adaptata la vremurile pe care le traim”, a reiterat Doina Federovici.

In cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny”, consiliile judetene au primit, fiecare, cate 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro.

Articolul precedentEXCLUSIV: SE SEMNEAZA CONTRACTUL PENTRU CONSTRUCTIA MAGISTRALEI TOKYO-AEROPORT OTOPENI – Contractul de 1,27 miliarde de lei, fara TVA, a fost castigat de turcii de GULERMAK AGIR SANAYI INSAAT VE TAAHHUT AS
Articolul următorCFR CALATORI VREA SA CUMPERE 30 DE TRENURI NOI – Compania nu mai asteapta licitatiile ARF si imprumuta bani de la BERD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.