ACHIZITII IN TRANSPORTURI – TTS cumpara operatorul portuar Decirom cu 21,8 milioane euro

TTS (Transport Trade Services) achizitioneaza operatorul portuar pentru marfuri vrac solid Decirom, intr-o tranzactie de 21,8 milioane euro. Compania a depus la Consiliul Concurentei, respectiv la Comisia pentru Examinarea Investitiilor Straine Directe, formularele privind Notificarea concentrarii economice ce urmeaza a fi realizata ca urmare a dobandirii de catre TTS a controlului unic asupra Decirom SA Constanta.

Tranzactia a fost anuntata prin Raportul curent TTS din 17.02.2023 prin care a fost facuta publica incheierea unui Acord preliminar de tranzactie pentru achizitionarea de catre TTS a 99,9% din capitalul social al unui operator portuar pentru 21,8 milioane euro.

Tranzactia urmeaza a fi supusa aprobarii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor TTS, care se va desfasura la o data ulterioara emiterii de catre Consiliul Concurentei a unei decizii de neobiectiune privind operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic al TTS asupra DECIROM.

Actionarii vor fi convocati la momentul la care notificarea va deveni efectiva, potrivit dispozitiilor Art. 10 din Regulamentul privind concentrarile economice aprobat prin Ordinul Presedintelui Consiliului Concurentei nr. 431/2017.

Contractul de vanzare actiuni va fi incheiat si tranzactia se va finaliza numai dupa aprobarea prealabila a tranzactiei de catre Adunarea Generala a Actionarilor TTS.

 Prin acordul preliminar de tranzactie partile au agreat data limita pentru finalizarea tranzactiei 30 iunie 2023.

DECIROM este un operator portuar pentru marfuri vrac solid, inclusiv marfuri generale, activ in portul Constanta. DECIROM utilizeaza teren portuar pozitionat strategic si detine capacitati operationale complementare grupului TTS (incluzand dane operative, platforme de depozitare, depozite acoperite, macarale de cheu, linii de cale ferata) care permit scalarea activitatii TTS si a subsidiarelor acesteia.

Din punct de vedere operational, DECIROM urmeaza a fi integrata in Segmentul de operare portuara al grupului TTS alaturi de TTS Operator SRL, Canopus Star SRL, TTS Porturi Fluviale SRL si Port of Fajsz Kft., contribuind la extinderea capacitatii si diversificarea serviciilor prestate de catre grup.

De asemenea, Navrom, principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului TTS, a demarat un program de constructie barje tip EUROPA 2, primul contract vizand constructia a 4 barje cu o capacitate cumulata de 6.800 tone, investitie cu o valoare estimata de 5 milioane euro calculata in preturi curente.

Perioada estimata pentru livrarea barjelor este octombrie 2023 – ianuarie 2024.

Finantarea este asigurata de catre Navrom din resurse proprii, respectiv din rezultatul curent al activitatii.

Valoarea investitiilor bugetate de Navrom pentru anul 2023 depaseste 20 milioane euro.

Barjele EUROPA 2 contractate sunt dotate cu seturi de capace de aluminiu si au dimensiuni de 77 m lungime si 11 m latime, ceea ce le confera o mare flexibilitate in exploatare putand transporta orice tip de marfa vrac solid – produse agricole, materii prime minerale, produse chimice, precum si echipamente agabaritice. Gradul optim de incarcare este de 1.700 tone la un pescaj de 2,8 m.

Programul de constructie barje EUROPA 2 se inscrie in procesul de modernizare a flotei nepropulsate care va continua si in anii urmatori. Aceasta investitie va conduce la cresterea eficientei in exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare in rezultatele operationale consolidate ale Grupului TTS.

Transport Trade Services (BVB: TTS) este unul dintre cei mai mari transportatori de marfuri pe ape interioare din bazinul Dunarii. Activitatea TTS (Grup) se desfasoara pe 3 segmente principale: expeditie internationala de marfuri, transport fluvial si operare portuara.

TTS (Grup) detine cea mai mare flota fluviala din bazinul dunarean, formata din unitati fluviale cu o capacitate de peste 800.000 tone, macarale plutitoare, precum terminale portuare proprii in Constanta si in 7 porturi fluviale dunarene.

Articolul precedentPROBLEME DIN CAUZA BLUE AIR – Ajutorul oferit de Guvernul Romaniei companiei Blue Air este investigat de Comisia Europeana
Articolul următorPROIECTE NOI PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI DE PE VALEA PRAHOVEI – Se construieste un acces rutier de 10 km pe A3 Azuga – Busteni de 838 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.