ROMANIA ATINGE IN SFARSIT BORNA DE 1.000 DE KM DE AUTOSTRADA – 100 de kilometri de drum de mare viteza vor fi operationali din acest an

Romania va ajunge la o retea de 1.000 de kilometri de drum de mare viteza in luna iunie, spune secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. Borna de 1.000 de km de autostrada si drum expres va fi atinsa prin inaugurarea lotului construit de turcii de la Nurol pe Autostrada Transilvania (A3).

„[Borna celor 1.000 de km] va fi pe zona de Transilvania, acel contract pe care il are compania Nurol. Sfarsitul lunii iunie, cel mai tarziu inceputul lunii iulie, vor fi dati in trafic cei 13 kilometri pe care ii are in lucru acea companie”, a declarat secretarul de stat, la postul de televiziune Digi24.

In ceea ce priveste primul lot de autostrada care ar putea fi inaugurat in 2023, sunt 13,55 kilometri ai lotului Nusfalau – Suplacu de Barcau din Autostrada Transilvania (A3), construit de antreprenorul turc Nurol.

Pe 2 ianuarie, reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura estimau intr-o postare cu previziuni rutiere pentru 2023 ca, cel mai probabil, lotul turcilor de la Nurol va reprezenta prima inauguare de autostrada din acest an.

Ce inauguram in 2023? Borna celor 1.000 de kilometri va fi atinsa, probabil, de turcii de la Nurol cu mini – lotul A3 Nusfalau – Suplacu de Barcau (13,554 km) in perioada mai – iunie. Compatriotii lor de la Alsim Alarko ar putea sa le „fure” trofeul simbolic daca se vor mobiliza si vor dori sa deschida partial lotul 2 al A0 Sud. Daca nu, vor da in trafic toti cei 16,30 km pana la sfarsitul verii”, spuneau la inceputul anului reprezentantii API.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea saptamana trecuta ca vrea ca de anul acesta sa dea in folosinta minim 100 de kilometri de drum expres sau autostrada. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si directorul CNAIR, Cristian Pistol, au mers joi, 6 aprilie, pe tronsonul 3 al autostrazii A7, la iesirea din Ramnicu Sarat.

Vreau sa-i multumesc lui Sorin Grindeanu care acum 6 ani a facut o promisiune primarului din Ramnicu Sarat si anume ca pe aici va trece o autostrada, lucru pe care nu il credea probabil nici primarul si vreau sa il felicit ca dupa 30 de ani de promisiuni Moldova va avea autostrada. Ma bucur ca este un constructor roman care a dovedit inca o data ca imposibilul se poate”, a spus Marcel Ciolacu.

Totodata, Grindeanu a spus ca isi doreste ca pana la finele anului sa reuseasca sa semneze si contractele pentru cele doua loturi de la Pascani la Siret.

Ne aflam la intersectia a trei fonduri europene majore. Se termina PO Infrastructura Mare, avem PNRR si a intrat in functie si PO Transporturi pe 2021-2027. Bineinteles ca, daca nu exista PNRR, A7 ar fi fost prinsa pe PO Transport, dar dat fiind ca avem aceasta ocazie, banii din PO Transport ii vom folosi in alte lucrari la fel de importante. Vrem ca de anul acesta sa dam in folosinta minim 100 de kilometri de drum expres sau autostrada iar anii viitori sa avem un ritm de lucru ridicat cam asa cum vedem astazi aici la Ramnicu Sarat”, a spus Grindeanu.

Articolul precedentECLUZA NAVODARI VA FI RETEHNOLOGIZATA – Ministerul Transporturilor va investi 102 milioane euro
Articolul următorLOTUL 2 DIN CENTURA BUCURESTI NORD, GATA CU UN AN MAI DEVREME – Umbrarescu construieste lotul 2 din A0 Nord pentru 832 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.