ULTIMATUM PENTRU CONSTRUCTORUL PASAJULUI BERCENI – Giratoriul suspendat de la Berceni trebuie dat in trafic pana pe 15 iunie

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, anunta ca a somat constructorul pasajului Berceni sa dea in trafic pasajul Berceni pana la data de 15 iunie. Altfel, acesta risca penalizari din cauza ca nu a respectat graficul lucrarilor,

Constructorul, asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, isu asumase ca termen de inaugurare data de 30 aprilie, pentru investitia de 30,5 milioane de euro.

Chiar daca au existat circumstante atenuante pentru antreprenor cu privire la termenul de finalizare a lucrarilor pentru acest pasaj, și mă refer la: criza aprovizionării cu materiale de anul trecut, volumul mare de mașini din trafic care a creat dificultăți în șantier, emiterea cu o întârziere de 8 luni a documentelor de autorizare pe zona București, rețelele de utilități care se realizează în acest moment de către Apanova pentru legarea comunei Berceni la rețeaua de apă și canalizare menajeră a Bucureștiului, dar și vremea ploioasă din ultima perioadă care nu a permis să se execute lucrări sensibile la temperaturi sub 10°C și umiditate crescută, nici mobilizarea antreprenorului nu a fost insa in masura sa resolve situatiile neprevazute, astfel incat sa se incadreze in termenul asumat de acesta pentru 30 aprilie. Am cerut constructorului ca până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic! Acesta va suporta penalitățile contractuale și legale pentru neîndeplinirea graficului conform contractului”, spune Scriosteanu.

Au fost finalizate următoarele lucrări:

 • turnarea ultimului strat de asfalt pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni;
 • turnarea ultimului strat de asfalt pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni;
 • turnarea ultimului strat de asfalt pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni;
 • turnarea ultimului strat de asfalt pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București;
 • așternerea celui de-al doilea strat de asfalt BAP16 pe rampa de coborâre spre Jilava;
 • așternerea stratului superior de fundație din balast stabilizat cu ciment, bază și binder pe Centura București în zona Remat și ArchiveIT;
 • realizarea acceselor la proprietăți în zona buclei de întoarcere pe sub pod spre comuna Berceni (drumul de servitute);
 • turnarea grinzii de parapet pe inelul central al pasajului;
 • montarea lisei prefabricate pe inelul central și pe rampele pasajului;
 • realizare branșament stație de pompare;
 • montarea stâlpilor de iluminat public pe zona de terasament;
 • montare parapet pietonal pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre București, pe rampa de urcare dinspre Popești-Leordeni, pe rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni, pe rampa de urcare/coborâre spre și dinspre Berceni, precum și pe inelul central al pasajului.

Se execută următoarele lucrări:

 • lucrări de săpături în zona girației București;
 • lucrări de umpluturi din balast armat cu geogrile necesare stabilizării solului la rampa de urcare dinspre Jilava;
 • montare guri de scurgere pe drumul de servitute aferent comunei Berceni şi realizarea conexiunii între gurile de scurgere de pe pod și canalizarea pluvială principală;
 • lucrări de trotuare pe drumul de servitute aferent comunei Berceni;
 • montare stâlpi de iluminat public pe zona podului;
 • lucrări de branșamente ale sistemului de iluminat;
 • lucrări de modernizare a pasajului CF cu linia ferată industrială REMAT;
 • lucrări de semnalizare rutieră prin montarea portalelor și consolelor metalice.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar putea fi gata in acest an.

Articolul precedentDOUA OFERTE PENTRU CENTURA BEIUS ETAPA 2 – Contractul se ridica la 18 milioane lei fara TVA
Articolul următorPRIMII 33 DE KM DIN CENTURA DE SUD A CAPITALEI VOR FI DATI IN TRAFIC IN ACEST AN – Primele doua loturi, construite de turci, sunt cele mai avansate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.