DRUMUL CARE LEAGA JUDETELE ALBA SI SIBIU VA FI REABILITAT – Lucrarile pentru 10 km de drum judetean costa 35 milioane lei

Drumul judetean DJ 141 C, care leaga judetele Sibiu si Alba, va fi reabilitat. Investitia este realizata cu fonduri guvernamentale, prin Programul ”Anghel Saligny”.

Valoarea contractului pentru executia lucrarilor, contractului incheiat in 28.02.2023, se ridica la suma de 34.791.501,57 lei cu TVA. Finantarea este asigurata din fonduri guvernamentale, prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, valoarea contractului de finantare fiind de 37.108.198,92 lei cu TVA.

Prin intermediul acestei investitii, drumul judetean DJ 141 C, aflat intr-o stare avansata de degradare, va fi reabilitat, vor fi amenajate drumuri laterale, vor fi executate santuri, rigole din beton, rigole carosabile si rigole de acostament, precum si elemente ce tin de siguranta circulatiei.

De asemenea, podul existent la km 13+780 va fi refacut complet, si va avea o deschidere de aproximativ 11 m si o inaltime de 3,25 m.

Durata reabilitarii celor 10,13 km este doi ani.

Consiliul Judetean Sibiu a predat amplasamentul constructorului care va reabilita drumul judetean DJ 141 C, de la limita cu judetul Alba – Brosteni – Bogatu Roman si pana la intersectia cu DJ 107 B Pauca – Slimnic. Ordinul de incepere a lucrarilor urmeaza sa fie emis la inceputul lunii aprilie 2023, iar durata lucrarilor de executie se intinde pe o perioada de 24 de luni.

Reabilitarea celor aproximativ 10 km de drum va fi realizata de catre asocierea SC Prenis SRL, SC DIMEX 2000 Company SRL si SC TOTAL NSA AG Construct SRL, desemnata castigatoare in urma procedurii de achizitie publica lansata de CJ Sibiu.

Contributia Consiliului Judetean Sibiu pentru aceasta investitie este de aproximativ 250.000 lei, asigurati din bugetul local.

Odata cu modernizarea acestui drum la standarde europene, conectivitatea cu judetul Alba va fi mult imbunatatita, ceea ce va facilita dezvoltarea economica si sociala a localitatilor tranzitate de DJ 141 C”, precizeaza CJ Sibiu.

Articolul precedentPODURILE DE PE CENTURA ALESD, APROAPE GATA – Constructorii lucreaza pe aproape 80% din lungimea centurii Alesd. Drumul a costat 145 milioane lei
Articolul următorBLUE AIR A INTRAT IN INSOLVENTA – Pe lista creditorilor sunt circa 90 de nume, persoane fizice, fosti angajati, si institutii precum ROMATSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.