SE REIAU LUCRARILE LA PASAJUL DOAMNA GHICA – Mult-asteptatul pasaj ar trebui sa fie gata la vara

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca lucrarile la Pasajul Doamna Ghica au fost reluate. 50% din tablierul metalic a fost deja montat, iar in prezent se fac pregatiri pentru asamblarea restului de piese si ridicarea acestuia pe pozitie, pe portiunea din mijlocul intersectiei.

Teoretic, pasajul va fi gata vara aceasta.

In paralel cu aceste operatiuni se lucreaza la pasaj la rampa de acces dinspre rampa Piata Delfinului. Suntem in grafic cu toate etapele si am primit asigurari din partea constructorului, Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti, ca se va accelera ritmul lucrarilor astfel incat Pasajul sa fie finalizat inainte de termenul prevazut in contract (vara acestui an)”, spune Nicusor Dan.

Pasajul de la Doamna Ghica ar trebui sa fie gata abia in august 2023, dupa cum spunea anul trecut primarul general, Nicusor Dan. Pasajul este facut de Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani.

Tablierul a venit pe bucati, este corect, si exista bucati de tablier care trebuie sprijinite, exista o bucata de tablier care are forma unui T. Acest T, in momentul in care se asaza pe pozitie, pe piciorul pasajului, trebuie sprijinit, pentru ca altfel ar putea in urma unui vant mai puternic sau un mic seism sa se rastoarne, deci trebuie sprijinit inainte de finalizarea sudurii pe intreg pasajul. Este un tablier extraordinar de greu, are aproape 1.000 de tone si solutia constructiva este una complexa. Nu ne-am fi dorit sa existe aceste devieri de trafic, dar din pacate solutia de proiectare ne-a impins spre aceasta varianta”, spunea Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, in noiembrie 2022.

Lucrarile la pasajul de la Doamna Ghica au inceput in 2018 si aveau termen de finalizare mai 2020, dar acest termen a tot fost amanat si de fostul primar Gabriela Firea si de actualul primar, Nicusor Dan.

Structura pasajului si rampele au fost finalizate in 2021, dupa aproape un an de blocaje.

Trustul de Cladiri Metropolitane este compania Primariei Capitalei care construieste pasajul. 

Constructorul spunea anul trecut ca in zona este foarte putin loc pentru montarea tablierului, ceea ce ridica probleme.

Unde lucram este o zona extrem de condensata, nu avem spatiu de manevra. Sa spunem ca sudam langa si transportam 20 de metri, elementele sudate au o greutate de 150-200 de tone. Cand esti pe autostrada si ai spatiu de manevra mult mai mare, e altceva, aici nu avem loc”, a mai spus Cristian Hiver, directorul Trustului de Cladiri Metropolitane.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spunea in noiembrie 2022 ca proiectul a fost facut de administratia Firea, lucrarile incepand in 2018, iar in 2020 picioarele podului erau facute, iar schimbarea proiectului ar fi durat foarte mult, fiind nevoie de expertiza si o noua autorizatie de construire.

Articolul precedentCLADIREA AEROPORTULUI DIN BRASOV A FOST FINALIZATA – Aeroportul international va fi operational la mijlocul anului
Articolul următorTREI PASAJE PE DRUMUL CARE LEAGA PASCANIUL DE IASI – Pasajul subteran pietonal in Podu Iloaiei, pasajul rutier peste cale ferata pe DN28 si pasajul rutier din localitatea Letcani vor fi finantate prin PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.