WIZZ AIR INCHIDE BAZA DIN BACAU – Mai multe zboruri vor fi afectate

MASURI DE ULTIMA ORA LA WIZZ AIR

Compania aeriana low-cost Wizz Air si-a inchis baza din Bacau, de unde va continua sa opereze o serie de rute, incluzand rutele catre Londra Luton si Milano Malpensa. Compania nu anunta insa care sunt zborurile si destinatiile pe care nu va mai opera din Bacau si nici care este numarul pasagerilor afectati.

Clientii afectati, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicatia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificati prin e-mail si pot opta pentru rezervarea gratuita a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful initial achitat sub forma de credit pentru rezervari viitoare sau rambursarea a 100% din pretul biletului.

Angajatilor afectati de la baza din Bacau le vor fi oferite oportunitati in alte zone ale retelei Wizz Air.

Compania aeriana va continua sa zboare de la sapte baze in Romania, operand peste 60.000 de zboruri pe luna catre 22 de tari.

Wizz Air anunta astazi ajustarea retelei si planuri de optimizare a pietei in ceea ce priveste operatiunile sale din Romania, pentru a reflecta contextul economic in schimbare, care nu a permis operarea bazei intr-un mod viabil. In data de 10 ianuarie 2023, compania aeriana isi va inchide baza din Bacau si va beneficia de ocazia de dezvoltare relocandu-si capacitatea catre alte rute cu o cerere mai ridicata”, arata compania.

Wizz Air va continua sa opereze o serie de rute din Bacau, incluzand rutele catre Londra Luton si Milano Malpensa. Angajatilor afectati de la baza din Bacau le vor fi oferite oportunitati in alte zone ale retelei Wizz Air.

Wizz Air ramane angajata dezvoltarii pe termen lung pe piata romaneasca, creand sute de locuri de munca suplimentare atat in cadrul companiei aeriane, cat si in industriile asociate, stimuland cresterea sectoarelor turismului si ospitalitatii din Romania”, precizeaza compania.

Primul zbor al Wizz Air a decolat din Bacau in data de 29 octombrie 2020, iar de atunci, compania aeriana si-a extins constant operatiunile, transportand aproape jumatate de milion de pasageri pe rutele sale catre si dinspre Bacau.

„Mediul macroeconomic complicat a facut imposibila continuarea operatiunilor noastre in Bacau. Ne cerem scuze clientilor nostri romani pentru orice inconveniente pe care aceasta decizie le va cauza. Prioritatea noastra in acest moment este sa ne asiguram ca toti clientii afectati sunt contactati direct, primind sfaturi clare cu privire la optiunile lor, si sa avem grija de colegii si echipajul nostru din Bacau. Wizz Air continua sa ofere tarife reduse de pe alte aeroporturi din Romania, inclusiv din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Suceava, Iasi si Sibiu”, spune Tischner Roland, officer Wizz Air Hungary General Operations.

Wizz Air opereaza o flota de 177 de aeronave Airbus A320 si A321. Compania a fost aleasa de 27,1 milioane de pasageri in anul financiar F22, care s-a incheiat pe 31 martie 2022. Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Articolul precedentINVESTITII IN INFRASTRUCTURA DIN BRASOV – Autoritatile publica lista cu drumurile ce vor fi reazbilitate
Articolul următorCLADIREA AEROPORTULUI DIN BRASOV A FOST FINALIZATA – Aeroportul international va fi operational la mijlocul anului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.