CONTRACTELE CU TIRRENA SCAVI, REZILIATE – Italienii pierd toate contractele de infrastructura

Decizie fara precedent! CNAIR a anuntat ca a reziliat contractele cu italienii de la Tirrena Scavi, din cauza ca nu inainteaza pe santiere si nici nu au posibilitati financiare. De altfel, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a amenintat in repetate randuri ca risca aceasta decizie.

Avand in vedere slaba mobilizare si incapacitatea financiara a constructorului italian de a continua proiectele pe care le deruleaza, managementul CNAIR a luat decizia de a rezilia contractele incheiate cu acest antreprenor”, anunta CNAIR.

Compania de Drumuri precizeaza ca la constructia Variantei de Ocolire Timisoara Sud sunt intarzieri majore in raport cu termenul de finalizare. Termenul contractual al acestui obiectiv a fost depasit cu mult, iar mobilizarea pe santier a fost deficitara pe tot parcursul anului 2022, ajungand la un stadiu fizic de doar 58,26%.

De asemenea, pe tronsonul 1 al drumului expres Craiova – Pitesti progresul fizic este de doar 57,06%, desi termenul contractual de finalizare era 2022.

Pe sectorul de centura a Bucurestiului, cuprins intre DN 2 si A2, acolo unde exista un contract pentru lucrari de modernizare, progresul fizic este de doar 20,76%, iar conform termenului asumat prin contract obiectivul trebuia finalizat de mai mult de un an (04.08.2021).

Aceste intarzieri atrag si daune materiale consistente, pe langa cele care decurg din imposibilitatea de a folosi infrastructura rutiera”, mai arata CNAIR.

CNAIR mai afirma ca va face toate demersurile pentru relansarea acestor proiecte in cel mai scurt timp posibil.

Constructorii trebuie sa fie constienti de obligatia de a aborda cu seriozitate contractele pe care le semneaza cu CNAIR. In caz contrar, vor suporta consecintele legale care deriva inclusiv din eliberarea certificatelor negative, care au valabilitate timp de 3 ani”, adauga reprezentantii CNAIR.

Articolul precedentTRANSPORTUL AERIAN ISI REVINE ABIA IN 2025 – 2023 se anunta un an dificil pentru aviatie
Articolul următorDRUM MODERNIZAT IN GALATI – Drumul dintre Hanu Conachi si Nanesti va fi extins la patru benzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.