INVESTITII DE 328 MILIOANE LEI LA AEROPORTUL DIN IASI – Aeroportul isi extinde terminalele de pasageri si facilitatile de parcare

Aeroportul din Iasi a depus documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de construire in vederea executarii lucrarilor privind extinderea terminalelor de pasageri si a facilitatilor de parcare. RA Aeroportul Iasi a solicitat obtinerea autorizatiei de construire ca urmare a finalizarii documentatiei tehnice si obtinerii ultimului avizul favorabil necesar de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana pentru Extindere terminal pasageri si facilitati de parcare.

Proiectul de dezvoltare a Aeroportului International Iasi are o valoare de aproximativ 328 milioane de lei fara TVA.

Continuam sa investim toata energia in proiectul de dezvoltare a aeroportului. Beneficiile pentru intreaga comunitate sunt imense si odata cu finalizarea noului terminal deschidem oportunitati pentru intreaga regiune. Pana acum, toate etapele in implementare au decurs conform graficului si vom pastra acest ritm pentru a vedea terminalul T4 finalizat pana la sfarsitul lui 2023”, a declarat presedintele CJ, Costel Alexe.

Durata estimata a finalizarii investitiei este de 17 luni, iar durata estimata a executarii lucrarilor solicitata este de 12 luni.

Obiectivul cuprinde urmatoarele elemente:

  • Reconfigurare terminal T3,
  • Terminal T4
  • Reconfigurare drum acces si parcare auto
  • Post control acces
  • Gospodarie de apa
  • Centrala termica
  • Retele exterioare si parc voltaic

Aeroportul din Iasi a atins pragul de 1 milion de pasageri in 2022

Aeroportul International Iasi si Consiliul Judetean au sarbatorit recent faptul ca pana acum a primit un million de pasageri. Intr-un cadru festiv, a fost premiata pasagera cu numarul un milion, care a fost transportata de catre operatorul Austrian Airlines, pe ruta directa Viena – Iasi.

Aeronava Austrian care a adus la Iasi pasagera cu numarul 1 milion a fost intampinata cu tunurile de apa ale autospecialelor.

Dupa debarcare, pasagera a fost felicitata si premiata de catre vicepresedintele Consililul Judetean, Marius Sorin Danga, directorul general al Aeroportului, Romeo Vatra, si reprezentantul companiei Austrian Airlines, Andreea Asproiu, station manager OTP/ IAS.

Astazi, cand vorbim de Aeroportul Iasi, il putem descrie cel mai bine prin cuvantul record. Anul acesta, aeroportul a inregistrat, de la luna la luna, record peste record in ceea ce priveste traficul de pasageri. Am atins, in august, borna de un milion de pasageri, iar acesta este un semnal clar al revenirii de dupa perioada pandemiei, cu foarte mari sanse de a depasi traficul din anii 2017 – 2019, cea mai buna perioada pe care a avut-o aeroportul pana acum. Viitorul aeroportului are perspective frumoase de dezvoltare, iar unul dintre principalele obiective ale administratiei judetene este de a finaliza proiectul de modernizare, prin care sa construim un nou terminal, T4, pana la finalul anului 2023. Vom avea la Iasi al doilea cel mai mare aeroport din tara, dupa Otopeni. Astfel, vom tine ritmul cu cresterile spectaculoase de trafic si vom putea procesa peste trei milioane de pasageri anual. Sunt sigur ca peste doi – trei ani, vom vorbi de noi recorduri de pe Aeroportul Iasi”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.

Articolul precedentLUCRARILE DE MODERNIZARE A DJ 764 BEIUS-ASTILEU AVANSEAZA – Contractul se ridica la 93,5 milioane lei
Articolul următorEXPROPRIERI PENTRU PASAJUL SUPRATERAN NICOLAE GRIGORESCU – SPLAI DUDESCU – Primaria aloca 11,3 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.