AEROPORT LA GALATI – Doua asocieri de firme, din 22 de companii, in cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate

Doua asocieri de firme, formate din 22 de companii, au intrat in cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate privind constructia unui aeroport la Galati, anunta Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

Facem noi pasi pentru ca unul dintre cele mai mari si mai importante proiecte de dezvoltare a zonei Galati-Braila si nu numai sa devina realitate. Au fost depuse doua oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate, inclusiv pentru studiul de obstacolare, studiul arheologic, studiile de teren si de mediu sau diverse expertize si solutii tehnice privind functiunile aeroportului. Cele doua oferte inseamna 22 de firme inscrise la aceasta licitatie, fie in asociere, fie ca subcontractanti pentru cei doi ofertanti”, anunta Costel Fotea.

Urmeaza acum o perioada de evaluare si analiza a ofertelor.

Urmeaza acum o perioada de evaluare si analiza a ofertelor, dupa care, daca toate conditiile impuse vor fi indeplinite, vom avea o firma care, in mai putin de un an, trebuie sa ne spuna cum va arata aeroportul de la Galati, inclusiv cu terminal cargo pentru transportul marfurilor. Pentru aceasta investitie, care este prinsa in Master Planul General de Transport al Romaniei, avem si sprijinul specialistilor de la Autoritatea Aeronautica Civila din Romania. Pentru construirea unui aeroport care sa deserveasca aceasta zona a tarii, lucram impreuna cu ai nostri colegi de la Consiliul Judetean Braila, avand deja semnat un parteneriat in acest sens”, precizeaza presedintele Consiliului Judetean Galati.

Acesta anunta in iunie 2022 ca au fost astfel demarate procedurile de achizitie publica pentru intocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor si studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport international la Galati.

Acest aeroport va avea dubla functiune, de calatori si de transport marfuri (cargo). De asemenea, se doreste construirea unei piste de 4.000 de metri, pe care sa poata ateriza orice tip de aeronava”, afirma Fotea, la acea data.

Presedintii consiliilor judetene Braila si Galati, Francisk-Iulian Chiriac si respectiv Costel Fotea, au semnat in luna martie a acestui an un parteneriat pentru construirea unui aeroport care sa deserveasca cele doua judete, dar si localitati din Republica Moldova.

Fotea spune in luna martie 2022 ca exista deja studii care arata ca acest aeroport ar deservi nu doar Galatiul si Braila, ci si Focsaniul, o parte din judetul Vaslui si localitatile de granita din Republica Moldova.

Acest obiectiv de investitii este inclus in Master Planul General de Transport al Romaniei.

In ceea ce priveste noul aeroport, intr-o prima faza, vor demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate si a tuturor expertizelor tehnice necesare – de vant, de precipitatii, numar de ore de ceata, numar de ore de soare, structura solului si altele, iar in paralel vor fi facute demersurile necesare pentru finantarea acestei investitii extrem de importanta pentru dezvoltarea regiunii.

Articolul precedent6 OFERTE DEPUSE DE ASOCIEREA DRUM ASFALT – ZUE SPOLKA AKCYJNA PENTRU LUCRARI CFR – Alte licitatii de 746 milioane lei au fost lansate de CFR
Articolul următorSINDICALISTII TAROM AMENINTA CU GREVA – Neintelegeri cu conducerea companiei privind contractul colectiv de munca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.