UMBRARESCU, CASTIGATOR FARA CONTESTATIE PE AUTOSTRADA MOLDOVEI A7 – Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a obtinut doua noi contracte pentru Lotul 1 si Lotul 4 al Autostrazii Buzau – Focsani

Constructia a inca 15,54 de km din Autostrada Moldova (A7), finantata prin PNRR, poate sa demareze. Cum pentru rezultatul licitatiei tronsoanelor 1 si 4 ale Autostrazii Buzau-Focsani nu a fost depusa nicio contestatie in termenul legal, autoritatile pot semna contractele cu constructorul roman (asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL) pentru cele doua tronsoane.

Este vorba despre executia a unui total de 15,5 km, format din:

  • Lotul 1 Buzau – Vadu Pasii (km 0+000 – km 4+600) – 4,6 km
  • Lotul 4 Mandresti Munteni – Focsani Nord (km 71+500 – km 82+440) – 10,9 km

Tronsonul 1 (Buzau-Vadu Pasii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fara TVA).

Tronsonul 4 (Mandresti Munteni-Focsani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fara TVA).

Luni, 22.08.2022, dupa expirarea termenului legal de introducere a contestatiilor, perioada in care nu au fost inregistrate contestatii cu privire la rezultatul procedurii de atribuire, atat pentru Tronsonul 1   (km 0+000 – km 4+600) Buzau si Vadu Pasii, cat si pentru Tronsonul 4 (km 71+500 – km 82+440) Mandresti Munteni – Focsani Nord din autostrada BUZAU – FOCSANI, CNAIR a solicitat ofertantului desemnat castigator documentele necesare in vederea incheierii celor doua contracte de executie lucrari. Ofertantul desemnat castigator in cadrul ambelor loturi este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL:

  • Pentru Tronsonul 1, cu pretul de 689.285.996,26 lei, fara TVA
  • Pentru Tronsonul 4, cu pretul de 763.720.833,05 lei, fara TVA”, anunta CNAIR.

Termenul de executie este de 20 luni de la data ordinului de incepere a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor este de zece ani.

Avand in vedere faptul ca nu a fost depusa nicio contestatie cu privire la rezultatul atribuirii licitatiei, au fost demarate procedurile de semnare a contractelor pentru Lotul 1 si Lotul 4 al Autostrazii Buzau – Focsani, ofertantul fiind Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Autostrada Moldova va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Constructia a inca 15,54 de km din Autostrada Moldova (A7), finantata prin PNRR, poate incepe in scurt timp! Pentru rezultatul licitatiei tronsoanelor 1 si 4 ale Autostrazii Buzau-Focsani nu a fost depusa nicio contestatie in termenul legal. In aceste conditii, imediat ce constructorul roman (Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL) va aduce toate documentele, putem sa semnam contractele de executie lucrari pentru cele 2 Tronsoane. Tronsonul 1 (Buzau-Vadu Pasii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fara TVA). Tronsonul 4 (Mandresti Munteni-Focsani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fara TVA)”, spune Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Dupa semnarea contractelor, constructorul are la dispozitie 20 de luni pentru finalizarea lucrarilor.

Autostrada Buzau – Focsani face parte din Coridorul 3 – Bucuresti – Regiunea NE (Moldova) (OR3) si reprezinta o prioritate absoluta la nivel national, conform analizei din Modelul National de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin constructia unei autostrazi in lungul acestui coridor va conduce la cresterea traficului rutier prin generarea de noi calatorii si atragerea de noi investitii in ariile urbane.

Coridorul faciliteaza accesul in zona turistica Neamt sau nordul Moldovei. Coridorul se desfasoara la contactul dintre Subcarpatii Curburii si Campia Romana intre Ploiesti si Marasesti, Culoarul Siretului intre Marasesti si Pascani, Podisul Sucevei intre Pascani si Siret.

Articolul precedentDRUMUL DE FRONTIERA CU UCRAINA INTRA IN REPARATII– Consiliul Judetean Suceava investeste aproape 11,5 milioane lei in modernizarea DJ 175 Izvoarele Sucevei – frontiera Ucraina
Articolul următorPROBLEME CU PROIECTUL METROULUI DIN CLUJ – Primaria Cluj-Napoca amana constructia magistralei de metrou finantata si prin PNRR pentru actualizarea preturilor: „Am primit 3 scrisori de informare de la firme interesate care ne-au precizat ca nu se pot incadra cu oferta in valoarea estimata”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.