MODERNIZAREA DJ 244 D A FOST FINALIZATA – Lucrarile s-au ridicat la 20 milioane lei

Modernizarea DJ 244 D a fost finalizata. Drumul a fost modernizat pe o lungime de 11,196 km, iar finantarea a fost asigurata din bugetul Consiliului Judetean. Valoarea investitiei este de 20.026.314,95 (fara TVA).

De asemenea, Guvernul Romaniei investeste 9 milioane de lei in comuna Ciortesti pentru asfaltarea drumului comunal DC 69B si a drumurilor satesti din satul Serbesti si a altor drumuri de interes local din comuna.

Lucrarile pe DJ 244 D, limita jud. Vaslui – Dolhesti – Ciortesti – Coropceni, au fost marcate, in teren, de presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, vicepresedinte al CJ, Sorin Afloarei, primarul comunei Ciortesti, Alina Apostol, directorul DJADP, Ciprian Ciucan, si reprezentantul firmei de constructii.

O felicit pe doamna primar Alina Apostol pentru toata determinarea de care da dovada pentru a sustine proiectele comunitatii din Ciortesti. In mai putin de doua mandate, a facut ceea ce nu au putut sau nu au vrut sa faca cei de dinaintea ei, din 1990 pana in 2016, de la drumuri, apa si canalizare, pana la scoli, gradinite sau camin cultural. Au fost proteste ale cetatenilor din comunele Ciortesti, Dolhesti si Bunesti-Averesti si nici asa vechea administratie nu s-a trezit din nepasare, iar drumul a ramas tot nemodernizat. Noi am gasit insa resursele, iar, de acum incolo, vom circula pe asfalt nou, in siguranta. Este un pas spre dezvoltare nu doar pentru cei aproape 4.000 de locuitori ai comunei ci si pentru cetatenii din Dolhesti si toti participantii la trafic, acest drum facand practic legatura dintre judetele Iasi si Vaslui pe poarta sudica de intrare in judet”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Contractul de executie a lucrarilor a fost semnat pe 28 aprilie 2021.

Este o etapa importanta din dezvoltarea comunei Ciortesti, care, pas cu pas, incepe sa arate ca o comuna din Zona Metropolitana Iasi si sa asigure aceleasi conditii de viata cetatenilor. Anul trecut am participat la receptionarea primului sistem de alimentare cu apa din comuna, o investitie in valoare de aproximativ 13 milioane de lei, pentru o retea cu o lungime de 32 km, prin care se asigura apa pentru 580 de bransamente din satele Ciortesti si Deleni. Comuna este inclusa si in programul regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi implementat de Apavital cu finantare prin POIM in valoare de 509 milioane de euro, cel mai mare proiect cu fonduri europene din judet. Tot la Ciortesti exista un camin cultural reabilitat, printr-o investitie de 400.000 de euro, scoli moderne si proiectul pentru construirea unei noi primarii. Nu ne oprim aici. Vom continua sa cautam resurse pentru a investi in Ciortesti”, a afirmat presedintele CJ, Costel Alexe.

Acesta anunta ca deja a semnat contractul de finantare pentru construirea unui teren de sport in satul Serbesti, pentru care va acorda fonduri de la Consiliul Judetean Iasi in valoare de 350.000 lei, prin Programul Judetean de Dezvoltare Economico-Sociala.

1.762 de copii si tineri vor beneficia de pe urma acestei investitii. Totodata, Guvernul Romaniei investeste 9 milioane de lei in comuna Ciortesti pentru asfaltarea drumului comunal DC 69B si a drumurilor satesti din satul Serbesti si a altor drumuri de interes local din comuna. Impreuna, prin eforturile coordonate ale administratiei locale, judetene si centrale, reusim sa transformam Ciortestiul intr-o comuna prospera”, mai spune Alexe.

Articolul precedentMINISTERUL TRANSPORTURILOR LANSEAZA IN DEZBATERE PROIECTUL PRIVIND ACHIZITIA A 16 LOCOMOTIVE ELECTRICE – Locomotivele electrice vor costa 438 milioane lei
Articolul următorPOD NOU IN JUDETUL BIHOR – Investitia de pe drumul judetean DJ 764H se ridica la 2 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.