CONTRACTELE PENTRU AUTOSTRADA FOCSANI-BACAU, APROAPE LICITATE – Constructia autostrazii Focsani-Bacau, de 95,9 km, este estimata la 8,78 miliarde de lei fara TVA

Contractele pentru constructia Autostrazii Focsani-Bacau, mai aproape de lansarea in licitatie. Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CNAIR a aprobat vineri, 22 iulie 2022, Proiectul Tehnic al acestei sectiuni de autostrada care face parte din A7 (Autostrada Moldova).

In lungime de 95,9 km, Autostrada Focsani-Bacau este formata din 3 loturi:

Lotul 1: (Focsani-Domnesti Targ), va avea o lungime de 35,60 km

Lotul 2: (Domnesti Targ-Racaciuni), va avea o lungime de 38,78 km

Lotul 3: (Racaciuni-Bacau), va avea o lungime de 21,52 km

Urmeaza transmiterea la ANAP a documentatiei de atribuire pentru validare si dupa aceea lansarea in licitatie a contractelor pentru executia lucrarilor”, a precizat Grindeanu.

Constructia Autostrazii Focsani-Bacau este finantata prin PNRR si are o valoare estimata de 8,78 miliarde de lei (fara TVA).

Pe traseul autostrazii vor fi construite:

– 91 de poduri si pasaje,

– 3 Centre de Intretinere si Coordonare (CIC),

– 6 spatii de servicii

– 4 parcari de scurta durata

Proiectul Autostrazii Focsani-Bacau prevede inclusiv plantarea a peste 174 de hectare de perdele forestiere de protectie.

Indicatorii tehnico-economici pentru constructia Autostrazii Focsani – Bacau (sector al A7) au fost aprobati de Guvern in iulie 2022.

Autostrada Moldova (A7) va avea o lungime de aproximativ 320 km intre Ploiesti si Pascani, iar constructia ei, estimata la 24,29 de miliarde de lei (fara TVA),va fi finantata prin PNRR.

Pana acum pe sectorul Ploiesti-Buzau (cu o lungime totala de 63,25 de km) au fost semnate contractele pe primele doua loturi.

Articolul precedentLINIA DE CALE FERATA CU ECARTAMENT NORMAL DIN PORTUL GALATI, REDESCHISA – Vagoanele cu cereale din Ucraina intra direct in Siloz pe linia cu ecartament larg
Articolul următor21,35 KM DIN TRONSONUL 2 AL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA-PITESTI VOR FI DATI IN FOLOSINTA – Probleme la tronsonul 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.