CNAIR SUFERA DE LIPSA DE PERSONAL – Un inginer de drumuri castiga peste 8.000 de lei net

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sufera de lipsa de personal, dupa ce angajatii au decis sa plece pe salarii mai mari in companii private. Salariile angajatilor CNAIR au crescut recent insa, a declarat directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, în cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii” realizata de jurnalistii Dana Chera si Razvan Savaliuc la postul de televiziune Etno TV.

In CNAIR sunt si angajati care lucreaza aici de-o viata. Insa alti angajati cu experienta au ales sa lucreze in companii private.

Am luat si oameni tineri alaturi de cei mai in varsta si cu mai multa experienta pe care ii avem sa-i formeze la randul lor. Tocmai am incheiat Comisia paritara cu sindicatele, avem o crestere salariala, care nu este o crestere extraordinar de mare, dar asigura inflatia care a avut loc in ultima perioada. Limitarile sunt date de legea bugetului de stat, nu putem sa crestem atat cat ne-am dori, iar pe de alta parte trebuie sa ne imbunatatim echipa si ne dorim ca acesti oameni, chiar daca nu au o experienta foarte mare, sa vina alaturi de noi si sa fie formati”, a precizat Pistol.

Cu toate bonificatiile si cu o vechime maxima, un inginer de drumuri castiga peste 8.000 de lei net, la CNAIR.

El a mai spus ca nu este usor de gestionat un post precum al sau, de director general al CNAIR.

Responsabilitatea este foarte mare, in administrare sunt aproximativ 18.000 de km de drumuri nationale si autostrazi, cu foarte multe lucrari de arta, poduri, podete, cu lucrari care se degradeaza si care trebuie sa fie verificate tot timpul”, a mai spus el.

CNAIR are in administrare 4.500 de poduri.

PNRR va asigura un plus de 430 de km de autostrazi, a precizat Pistol.

Eu zic ca este o tinta care poate fi atinsa si nu vad in momentul de fata niciun fel de pericol in a ne indeplini acest obiectiv”, a mentionat seful CNAIR.

Intrebat de traficul mereu aglomerat, Cristian Pistol a spus motivul ar fi din cauza nerespectarea regulilor de circulatie.

Cred ca daca masurile pugnitive ar fi unele mai ferme si ar fi aplicate – inteleg ca Codul Rutier a suferit anumite modificari in acest sens prin cresterea amenzilor – poate ar trebui sa fie mai bine aplicat. Eu cred ca lumea s-a civilizat prin masuri mai dure, dar applicate. Eu cred ca si noi ne putem civiliza in sensul acesta”, a adaugat Pistol.

Articolul precedent765 DE PODURI, TUNELURI SI VIADUCTE DE CALE FERATA AU FOST MODERNIZATE – Doar 21 cu bani de la stat
Articolul următorDEZASTRU IN CAPITALA – Bucuresti intra in disolutie administrativa. Sumele de bani sunt prost alocate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.