EMIRATELE ARABE UNITE, INTERESATE DE INFRASTRUCTURA DIN ROMANIA – Abu Dhabi Ports Group vrea sa faca investitii in Portul Constanta

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca Emiratele Arabe Unite vor sa investeasca in Romania. Acesta se afla in vizita de lucru in EAU, unde are mai multe intalniri. Astfel, conducerea Abu Dhabi Ports Group si-a manifestat interesul pentru derularea unor investitii in Portul Constanta, in zona Molului Sud.

Investitii emirateze in Romania! Conducerea Abu Dhabi Ports Group si-a manifestat interesul pentru derularea unor investitii in Portul Constanta, in zona Molului Sud. In cadrul intalnirii, pe care am avut-o astazi la Abu Dhabi, reprezentantii acestui grup au transmis ca vor sa dezvolte proiecte in zona molurilor 3 si 4 din Port. Am stabilit sa infiintam un grup comun de lucru care sa discute despre incheierea unui Memorandum de Intelegere intre Portul Constanta si AD Ports Group”, spune Grindeanu.

Ministrul i-a invitat pe reprezentantii AD Ports Group sa viziteze Portul Constanta pentru a stabili termenii colaborarii, inclusiv in contextul interesului manifestat de acestia pentru investitii in ceea ce priveste insula artificiala din port.

Am discutat si despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul International Timisoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la retelele de transport feroviar si rutier. Acest Centru Intermodal, a carui constructie este evaluata la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafata de 65 de hectare si ar oferi facilitati de depozitare si transport, inclusiv pentru marfurile intercontinentale”, anunta Grindeanu.

Oficialul anunta totodata ca dezvolta colaborarea in domeniul transportului si infrastructurii maritime dintre Romania si Emiratele Arabe Unite.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat miercuri, 22 iunie 2022, un Memorandum de Intelegere cu compania guvernamentala Ports Customs and Free Zone Corporation din Dubai.

Astfel, dorim sa continuam si sa intarim relatiile de colaborare deja existente intre companiile din statele noastre. In prezent, compania emirateza DP World are un parteneriat cu Portul Constanta pe care dorim sa il dezvoltam pe toate modurile de transport. Operatiunile acestei importante Companii de logistica din Emiratele Arabe Unite au deja traditie in Portul romanesc de la Marea Neagra si au sprijinul autoritatilor romane pentru proiectele destinate dezvoltarii sectorului de logistica si de transport”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a subliniat ca Portul Constanta, situat la intersectia rutelor care leaga Europa de Asia Centrala, Sud-Estul Marii Mediterane si Orientul Indepartat, ofera o serie de avantaje logistice importante pentru investitori:

– adancimi naturale mari,

– proximitatea Canalului Dunare-Marea Neagra si a sectorului fluvio-maritim,

– conexiuni de transport multimodale.

Articolul precedentOFICIALII DIN MINISTERUL TRANSPORTURILOR, NEMULTUMITI DE LUCRARILE PE SOSEAUA DE CENTURA A CAPITALEI – ???????? ?? ?? ?? ????? ? ?? ?? ???
Articolul următor765 DE PODURI, TUNELURI SI VIADUCTE DE CALE FERATA AU FOST MODERNIZATE – Doar 21 cu bani de la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.