AEROPORTUL ARAD A CASTIGAT UN PROIECT DE 4 MILIOANE EURO – Aeroportul va avea dotari de siguranta si securitate

INVESTITII DE 5 MILIOANE EURO IN AEROPORTUL ARAD – Calea de rulare va fi modernizata

Aeroportul Arad a castigat un proiect de 4 milioane de euro. Prin acest proiect, finantat din fonduri europene, Aeroportul Arad se va alinia la cerintele Autoritatii Aeronautice Civile in ceea ce priveste sistemele de securitate si de siguranta necesare.

Consiliul Judetean cofinanteaza acest proiect cu 431.976 lei, valoarea totala a proiectului fiind de 20.746.565 lei.

Contractul de finantare a fost semnat si este destinat proiectului „Conformare Aeroport Arad la cerintele operationale de infrastructura, siguranta si securitate aeroportuare, activitati non-economice, in vederea asigurarii aeroportului cu dotari de siguranta si securitate, care nu implica realizarea de constructii”.

Prin acest proiect, Aeroportul Arad atrage peste 4 milioane de euro, cu o contributie de doar 2% a Consiliului Judetean. Ceea ce e mai important, proiectul asigura toate standardele necesare pentru ca Aeroportul sa fie operational, privind elementele de securitate si siguranta: dotari cu aparatura de control, respectiv asigurarea tuturor conditiilor de siguranta impotriva incendiilor. Pentru a fi competitiv, Aeroportul are obligatia sa atinga aceste standarde solicitate de catre Autoritatea Aeronautica”, a declarat Razvan Cadar, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arad.

Articolul precedentDRUMUL CARE PORNESTE DE LA BALC, REABILITAT – Investitia este de 31,5 milioane lei pentru 3,4 km
Articolul următorTAROM VA PRIMI UN ALT AJUTOR DE STAT DE 85 MILIOANE EURO – Ministrul Grindeanu a semnat Ordinul prin care MT acorda 1,9 milioane euro. Comisia Europeana analizeaza cererea Tarom pentru ajutorul de restructurare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.