SE REDESCHIDE PUNCTUL DE FRONTIERA PERMANENT DE LA GIURGIU-RUSE – Acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei intra in vigoare la toamna

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta redeschiderea punctului de frontiera permanent de la Giurgiu-Ruse pentru trecerea Dunarii cu feribotul.

Acordul pentru trecerea cu feribotul a frontierei romano-bulgare va intra in vigoare in toamna acestui an”, anunta oficialul.

Prin Acordul semnat vineri, 29 aprilie 2022, intre Guvernul Romaniei si cel al Bulgariei, acest punct de trecere va fi deschis permanent pentru pasageri si pentru vehiculele cu masa maxima de 40 de tone.

Mai mult, la intalnirea de astazi cu delegatia bulgara am reamintit importanta derularii cat mai rapide a proiectului Fast Danube. Este in interesul economic al ambelor tari ca Dunarea sa fie navigabila pe toata perioada anului”, precizeaza Grindeanu.

Aceasta va permite transportul unor volume mult mai mari de marfuri pe Dunare (ceea ce in contextul conflictului din Ucraina are o importanta deosebita pentru economia altor state membre ale Uniunii Europene), adauga ministrul.

Am oferit, din nou, sprijinul expertilor romani pentru a ajuta partea bulgara sa finalizeze Studiul de Fezabilitate necesar punerii in practica a proiectului Fast Danube”, mai spune el.

Articolul precedent10 0FERTE PENTRU LUCRARI DE 4,2 MILIARDE LEI LA CFR – Compania de Cai Ferate a primit zece oferte pentru lucrari de intretinere a caii ferate pe o lungime de 1.461 km
Articolul următorEXPROPRIERI DE 2 MILIOANE EURO PENTRU UN DRUM DE 6 KM IN BIHOR – Consiliul Judetean Bihor vrea sa construiasca un drum de legatura intre municipiul Oradea si comuna Sanmartin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.