GRINDEANU ANUNTA INVESTITII IN CALEA FERATA DIN PORTUL GALATI – 1,28 milioane lei pentru linia de cale ferata care va permite transportul marfurilor spre si dinspre Ucraina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta operationalizarea rapida a liniilor de cale ferata din Portul Galati.

Data de 19 mai 2022 este termenul limita pentru licitatia destinata reparatiei liniei de cale ferata cu ecartament larg dintre Giurgiulesti (Republica Moldova) si Portul Galati.

Aceasta linie de cale ferata va permite transportul marfurilor spre si dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galati. Astfel, acest port dunarean va deveni, alaturi de portul Constanta, unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de marfuri si materii prime”, anunta oficialul.

Reparatiile pentru aceasta linie de cale ferata cu ecartament largit (3,583 km) si pentru o linie de cale ferata cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galati vor dura 60 de zile de la data semnarii contractului.

Suma de 1,289 milioane de lei fara TVA necesara reparatiilor va fi suportata din bugetul CFR Infrastructura.

Sefi noi la companiile de la Transporturi

De asemenea, ministrul Grindeanu a mai anuntat recent ca incepe recrutarea unor echipe manageriale performante pentru toate companiile aflate in coordonarea Ministerului Transporturilor.

Am semnat Acordul Cadru cu cele doua firme care vor recruta membrii Consiliilor de Administratie. Procesul de recrutare se va desfasura in regim de concurenta intre cele doua firme castigatoare”, precizeaza ministrul Transporturilor.

Selectia candidatilor se va derula transparent, in conformitate cu prevederile OUG 109/ 2011 / Legea 111/2016 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Vreau sa construim echipe manageriale profesioniste, cu mandate de 4 ani, pentru a asigura continuitatea in managementul companiilor. Acest lucru va determina cresterea absorbtiei fondurilor europene, dar si cresterea eficientei financiare a companiilor! Astfel putem recupera decalajele de care sufera acum infrastructura din Romania”, adauga Grindeanu.

Articolul precedentCNAIR REIA LICITATIA PENTRU AUTOSTRADA LUGOJ-DEVA – ”Tunelurile pentru ursi” vor avea peste 2 kilometri
Articolul următorCNAIR VREA SA FACA DRUM DE MARE VITEZA INTRE DOMASNEA SI CARANSEBES – Studiul de fezabilitate costa 30 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.