TIMISOARA INVESTESTE IN INFRASTRUCTURA – Orasul isi cumpara 25 de troleibuze noi si isi modernizeaza strazile

Strazile din Timisoara se transforma in locuri pentru oameni. Proiectantul lucreaza deja la proiectul de regenerare a celor 12 strazi si 4 piete din zona Traian. Aceste strazi vor avea spatii verzi generoase, locuri de joaca, spatii pietonale si de odihna, o retea de piste pentru biciclete, legaturi bune la transport in comun, anunta primarul Dominic Fritz.

Impreuna am vizitat ieri toata aceasta zona si am discutat despre schimbarile pe care ni le dorim”, spune primarul.

Fostul parc care acum este asfaltat va fi readus la viata si toate strazile vor avea elemente de siguranta si accesibilitate pentru cei cu dizabilitati, seniori sau copii.

Am convenit cu proiectantul ca cetatenii care locuiesc aici, lucreaza in aceasta zona sau au copiii la scolile de aici, de exemplu la Liceul Shakespeare, sa fie implicati inca din etapa de proiectare si sa transmita sugestiile”, a adaugat primarul din Timisoara, Dominic Fritz.

De asemenea, el precizeaza ca a trecut azi de Consiliul Local proiectul pentru cumpararea a 25 de troleibuze noi, cu fonduri nerambursabile.

Pentru asta aplicam la PNRR pentru a primi 12,5 milioane de euro, suma maxima pe care o putem cere”, a afirmat el.

O parte a acestor troleibuze – echipate cu baterii – va putea fi folosita si pe trasee noi, unde nu exista fire de alimentare mai ales in cartierele in care nu sunt suficiente linii de transport public. Dar si in transportul metropolitan, in urma asocierii cu comunele Dumbravita si Ghiroda.

Transportul public nepoluant si eficient este sansa ca Timisoara sa devina respirabila si sa reducem numarul de masini de pe strazile orasului”, mai spune Fritz.

Articolul precedentPRIMA ”AUTOSTRADA NEMTEASCA” DIN ROMANIA – Drumul de intrare in tara din Bulagria a fost modernizat
Articolul următorDRUMURILE SI PODURILE DIN JUDETUL CONSTANTA VOR FI MODERNIZATE – Consiliul Judetean pregateste investitii de 56,5 milioane de lei in infrastructura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.