SE MODERNIZEAZA DRUMUL CATRE POLIGONUL NATO – Autoritatile investesc 2,3 milioane lei in infrastructura de acces catre poligonul NATO de la Cincu

Consiliul Judetean Brasov reabiliteaza DJ 105, unde a alunecat teren la km 9+400. Acesta este un obiectiv al administratiei judetene finantat in cadrul Programului National de Dezvoltare Locala si a ajuns in etapa semnarii contractului de executie. Autoritatile isi propun sa refaca intreaga lungime de 18,8 km a drumului judetean 105.

Intentia Consiliului Judetean Brasov este ca zona afectata de eroziunea solului, situata la kilometrul 9+400, pe drumul judetean DJ 105 Voila – Cincsor – Cincu – limita judet Sibiu, sa fie refacuta, astfel incat circulatia rutiera sa se poata realiza in conditii de siguranta.

In urma derularii procedurilor de achizitie si de evaluare a celor doua documentatii depuse, contractul a fost adjudecat de firma Consal SRL, a carei oferta s-a clasat pe primul loc dupa aplicarea criteriului de atribuire si verificarea documentelor-suport aferente probarii informatiilor prezentate in Documentul Unic de Achizitie European.

Proiectul investitional, estimat la 2.306.020 lei fara TVA, a fost adjudecat la valoarea de 1.980.682,37 lei fara TVA, ceea ce inseamna ca pretul total al contractului de lucrari este de 2.357.012,02 lei.

Contractul prevede consolidarea cu piloti forati a infrastructurii drumului si lucrari la partea carosabila, solutiile prevazute in proiect avand ca scop punerea in siguranta a versantului de deal si reabilitarea partii carosabile.

Firma constructoare va avea la dispozitie 4 luni pentru efectuarea tuturor lucrarilor prevazute in contract, iar perioada de garantie convenita cu autoritatea contractanta este de 84 de luni.

Contractul de lucrari pe care il semnam acum va remedia o problema punctuata a acestui drum, insa pe termen mediu ne propunem sa refacem intreaga lungime de 18,8 km a drumului judetean 105 si, totodata, sa rezolvam o cerinta stringenta a locuitorilor din satele Cincsor si Cincu privind devierea traficului din interiorul acestor localitati. In prezent, lucram la documentatia DALI pentru reabilitarea DJ 105, care va cuprinde si elemente de studiu de fezabilitate, iar firma de proiectare a identificat pe teren o varianta de ocolire pentru Cincsor si Cincu, practic, de retrasare a respectivului drum, astfel incat traficul greu, de tranzit, sa fie eliminat si sa nu mai afecteze structura de rezistenta a imobilelor sasesti. Astfel, tinem cont de cerintele cetatenilor, dar si de necesitatile pe care le avem de indeplinit pentru asigurarea infrastructurii de acces in conditii optime spre poligonul NATO de la Cincu”, afirma presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.

Si drumul judetean 103G va fi modernizat

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a publicat in SEAP anuntul aferent achizitiei serviciilor de proiectare si asistenta tehnica pentru realizarea documentatiilor necesare modernizarii drumului judetean 103G Varianta ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca – Gheorgheni – Aiton – Ceanu Mic – Tureni (DN 1).

Valoarea estimata a contractului este de 2.025.000 de lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata din bugetul Consiliului Judetean.

Drumul judetean vizat de lucrarile de modernizare si reabilitare are o lungime de peste 25 de kilometri.

Sectorul de drum pe care il vom moderniza si reabilita este extrem de important din perspectiva faptului ca acesta deserveste o zona vasta a judetului sim ai multe localitati aflate in proximitatea zonei metropolitan. De asemenea, DJ103G reprezinta si o alternativa de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, prin legatura pe care o face intre DN1 si centura ocolitoare Valcele-Apahida”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Data limita de depunere a ofertelor pentru adjudecarea acestui contract este 29 martie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-pret”.

Durata de elaborare a documentatiei tehnice este de 4 luni si 15 zile, termen care curge de la data semnarii contractului.

Articolul precedentDN7 VA FI MODERNIAT, INTRE BALDANA SI TITU – Lucrarile se ridica la 242,35 milioane de lei fara TVA
Articolul următorAVEM CONSTRUCTOR PENTRU LOTUL 2 DIN AUTOSTRADA PLOIESTI-BUZAU – Contractul in valoare de 1,249 miliarde de lei fara TVA a fost castigat de o asociere romano-bulgara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.